Природозащитници почистиха и облагородиха района около Басарбовския манастир край Русе.

...
Природозащитници почистиха и облагородиха района около Басарбовския манастир край Русе.
Коментари Харесай

Природозащитници почистиха Басарбовския манастир край Русе

Природозащитници почистиха и облагородиха региона към Басарбовския манастир край Русе. Инициативата беше оповестена в обществената мрежа от две русенски компании и събра десетки почитатели.

Русенци и поданици на село Басарбово сплотиха напъните си в идеята да създадат мястото, което посещават и в което живеят, в по-приятно и чисто. Организаторите бяха обезпечили нужните материали за екоакцията и превоз за транспортиране на чувалите с боклуци.



" Някак си ние не виждаме страхотните места, които имаме около нас, търсим някакви непознати места. И днешната самодейност е едно продължение на това да създадем всичко към нас по-хубаво, тъй като в случай че не си го създадем ние, няма кой да го направи ", описа един от уредниците, Димитър Димитров.



В екоакцията се включиха най-вече млади фамилии, които бяха довели и децата си, с цел да ги научат да опазват природата.

" Чистим с лопати, събираме отпадък и други неща ", изясни Мартин.

Преди това е било доста мръсно и ние по този начин замърсяваме природата и в този момент като почистим ще стане по-хубаво и чисто, показа Моника.



Басарбовският манастир е измежду най-посещаваните места в района. Освен задгранични и български туристи, тук през почивните дни идват и доста русенци.

Това е място, в което доста постоянно се разхождаме, идваме с сътрудниците от компанията, в която работим. Това е стартова точка за доста колоездачи, идват доста хора от града дружно със фамилиите си хапват, пият безалкохолно, карат тротинетки дечицата, тъй че значимо е мястото да наподобява по един по-различен метод, описа Светлозар Димитров.



Доброволците са безапелационни, че тази спонтанна акция ще се трансформира в непрекъсната грижа за запазване на чистотата към Басарбовския манастир.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР