Природозащитници излязоха за шести път в защита на Пирин. Над

...
Природозащитници излязоха за шести път в защита на Пирин. Над
Коментари Харесай

Еколози излязоха за шести път в защита на Пирин

Природозащитници излязоха за шести път в отбрана на Пирин. Над 30 града у нас и в чужбина, както стотици жители се включиха във вчерашните митинги, оповестява NOVA.

Те упорстваха за оставка на министъра на околната среда Нено Димов и анулация на министерското решение от края на предходната година, което съгласно тях дава зелена светлина за строителство в 48% от планината и изсичане на вековни гори. Недоволните желаят и осветление на действителните притежатели на концесионера "Юлен ".

В София протестиращите потеглиха от Министерски съвет и блокираха Орлов мост.

В сряда природозащитници за следващ път внесоха своите претенции до държавното управление. Вече има изпратени сигнали по проблема и ОЛАФ, ЮНЕСКО и Главна дирекция „ Околна среда” на Европейската комисия, макар уверенията на премиера Бойко Борисов, че Пирин няма да има никакво друго строителство, а единствено на нов въжен превоз.

„ Това е нашата позиция, доста ясна, доста тъкмо, доста зелена " беше безапелационен той по време на правителсвеното съвещание.

Припомняме, че при започване на седмицата 15 неправителствени организации, измежду които „ Бъдеще за Банско”, изпратиха отворено писмо с искане за незабавна среща с премиера.

Поводът е появилите се информации за „ срещи на висши държавни служители с неправителствени организации, афиширащи се като зелени”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР