Природозащитници излязоха на протест тази вечер в центъра на София.

...
Природозащитници излязоха на протест тази вечер в центъра на София.
Коментари Харесай

Протест в София под надслов Спаси България

Природозащитници излязоха на митинг довечера в центъра на София. Той е проведен в обществените мрежи и е под надпис " Спаси България ". В него участваха представители на близо 30 неправителствени групи от страната.


С плакати " Да спасим природата " и " Няма да мълчим " протестиращите за следващ път се оповестиха против измененията в проекта за ръководство на парк Пирин и против застрояването на Корал.
Васил Гюров: Аз съм тук поради Корал, което е едно от дребното красиви останали места, което също желаят да го покрият с бетон. Ние ще се борим до последно.
Много бяха пристигнали да кажат " не " на рестарта на АЕЦ " Белене " и на построяването на Автомагистрала " Струма " върху антично населено място край Благоевград.
Ваня Маникатева: Аз съм изрично срещу построяването на Автомагистрала " Струма " върху античния град Скаптопара. Находището е извънредно скъпо за развиването на туризма в Благоевградско и би трябвало да остане.Любомир Попйорданов, Асоциация за различен туризъм: Нашата природа и културно завещание са сложени под заплаха. Това е митинг за нашите цивилен права - с цел да спасим Пирин, Кресна.
Природозащитниците упорстват за нова законодателна рамка и за почтен разговор на ръководещите с гражданското общество, което да взе участие при решаването на значимите екологични проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР