Природозащитници излязоха на протест с настояване делфинариумът във Варна да

...
Природозащитници излязоха на протест с настояване делфинариумът във Варна да
Коментари Харесай

Природозащтници искат закриване на Делфинариума

Природозащитници излязоха на митинг с гледище делфинариумът във Варна да бъде затворен. Според тях се злоупотребява с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес.

Въпреки демонстрацията пред постройката на делфинариума, представленията не бяха анулирани.

Припомняме, преди седмици новородено делфинче умря пред очите на гости на кафенето, което обезпечава видимост към басейна под водната повърхнина. Природозащитниците са безапелационни, че шоуто е тип употреба, а постройката е прекомерно тясна за делфините, които имат потребност да плуват по 150 км дневно.

Тук са принудени да живеят в басейнче от 12 метра и когато шоуто свърши, вие се прибирате у дома, а те остават тук цялостен живот, недоволстват екозащитниците.

От Делфинариума настояват в писмо до медиите, че в никакъв случай новородените делфинчета в Делфинариума, както и техните майки, не са взели участие в представления. В първите месеци на развиването си, бебето не се отделя от майка и си и тя не разрешава на никого да се приближи до него.

Варненският делфинариум действа според настоящото българско законодателство. Всички питомци в него са родени при нас или са пристигнали от други делфинариуми, като две от тях населяват Делфинариума от самото му разкриване - преди 35 години. За жителите се поставят способени грижи от единствените в България тесни експерти по водни бозайници - биолог и ветеринарен доктор. Рибата, с която храним нашите питомци, се доставя от профилиран снабдител от Холандия, който доставя и други делфинариуми в Европа, и бива подложена на биологични разбори и надзор.

Делфини, обитаващи делфинариуми, не могат да бъдат пуснати в дива среда, тъй като няма да се
приспособят към нея. Делфините в Делфинариум Варна, както и във всички други делфинариуми по света, са родени и отгледани в питомна среда. В тези условия те живеят доста по-дълго, в сравнение с в дива среда.

Само за първите 7 месеца от 2019 година, по крайбрежията на българското Черноморие са изхвърлени над 40 мъртви дребни и огромни делфини, в резултат на усложнение в риболовен мрежи и замърсявания, настояват от още сдружението.

От Екоинспекцията във Варна настояват, че активността на делфинариума не опонира на настоящото екологично законодателство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР