Природозащитници излязоха на протест пред Министерството на земеделието. Повод за

...
Природозащитници излязоха на протест пред Министерството на земеделието. Повод за
Коментари Харесай

Природозащитници излязоха на протест пред Министерството на земеделието

Природозащитници излязоха на митинг пред Министерството на земеделието. Повод за недоволството им е, че през днешния ден се организира съвещание на Съвета по горите, който ще преразглежда възбраната за сеч във вековните гори и в санитарните зони край реките. Протестът е проведен от Клуб " Балканка " с искане за законова отбрана на вековните гори. 

Според природозащитниците задачата на агроминистерството е да анулира издадените от служебния министър Христо Бозуков заповеди, които не разрешават сечта в 30% от вековните гори и в горите край реките, изворите, обитаемоте места и пътищата. Според недоволните проблем е и самият състав на Националния съвет по горите, в който половината членове са служители в министерството на земеделието и други ведомства, има представители на горския бизнес и единствено един представител на публични и природозащитни организации.

Това е следващото доказателство, че горите у нас би трябвало да се ръководят от Министерския съвет, а не за партийни и бизнес цели, споделят недоволните. И напомнят, че евентуалното разрешаване на сечта във вековните гори у нас се би се случило във времето, когато Европа си слага за цел отбрана на 10% от всички гори с приоритет върху вековните. Природозащитниците упорстват за законово регламентиране на отбраната на вековните гори, а не със заповеди, които могат да бъдат обжалвани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР