Природозащитната организация WWF за България започна кампания, насърчаваща ефективното използване

...
Природозащитната организация WWF за България започна кампания, насърчаваща ефективното използване
Коментари Харесай

WWF за България започна кампания за ефективното използване на енергията в домакинството

Природозащитната организация WWF за България стартира акция, насърчаваща ефикасното потребление на силата в семейството. Тя главно ще протича в интернет под формата на препоръки, разказани във Facebook страницата на организацията, само че предстоят и обществени събития с присъединяване на специалисти, тъй че да са осведомени хората за най-хубавите решения за енергийна успеваемост. 

„Ние употребяваме и разхищаваме прекалено много сила, което не е належащо и то се отразява както на климата, по този начин и на природата и на замърсяването на въздуха, по този начин и на бюджета ни. Затова ние считаме, че най-хубавото, което можем да създадем е дружно като общество като жители и като семейства да спестяваме повече сила, което е изцяло допустимо и не е нужно да се отразява доста на качеството на живот . Сега ние се концентрираме върху един аспект на енергийната беднотия, който може би е най-съществен и най-чувствителен и той е обвързван с енергийно бедните семейства, тези които употребяват биомаса като примитивен енергиен източник, т.е дървата за отопление“, сподели за БНР Апостол Дянков, началник стратегия “Климат и сила ” във WWF за България.

Той изясни, че при старите печки едвам 20% от силата се трансформира в топлота.

Например в този момент на пазара има високоефективни печки , в това число бойлери на пелети и на биомаса, които могат да обръщат доста по-голям %, при някои 90 процента“, добави за предаването „Рано в неделя“ Апостол Дянков.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР