Природният газ ще поскъпне с около 13 на сто от

...
Природният газ ще поскъпне с около 13 на сто от
Коментари Харесай

Природният газ поскъпва с 13% от април вместо поисканите от Булгаргаз 58%

Природният газ ще нарастне с към 13 на 100 от идващия месец вместо с поисканите от „ Булгаргаз “ близо 58 %. Това сочат плановете на Комисията за енергийно и водно контролиране. Окончателното нарастване ще стане ясно на 1 април.

Нови цени на топлоенергията може да има от май месец, а на ВиК услугите - от лятото, сподели ръководителят на енергийния регулатор Станислав Тодоров:

„ Ние би трябвало да създадем разбор за всяка една топлофикация, за всяко едно ВиК-дружество. Колегите ще стартират да работят сега, в който мораториумът завърши своето деяние – 1 април. И ще имаме разнообразни ценови решения и условия за другите ВиК и другите топлофикационни сдружения “.

Скокът на газа може да бъде с по-малко от поисканите от „ Булгаргаз “ 58 %, само че повишаване от април ще има, разяснява неотдавна Станислав Тодоров:

„ Ще има повишение на цените, тъй като България не създава газ, а го внася. Ако някой може да каже от кое място да внесем малко по-евтин газ, комисията сигурно ще задължи „ Булгаргаз “ да се възползва от тези количества. Но газът е вносна стока, която се е вдигнала десетократно последната една година. Каквото може комисията ще направи, само че е наивно да се чака, че няма да бъдат нараснали цените, свързани с силата от газ “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР