Природният газ се очаква да поевтинее с 18 процента от

...
Природният газ се очаква да поевтинее с 18 процента от
Коментари Харесай

Природният газ поевтинява с 18%

Природният газ се чака да поевтинее с 18 % от идващия месец и да се продава за към 58 лв. за мегаватчас без такси и данъци. Това споделиха от " Булгаргаз " по време на публичното разискване на цените.

Окончателното решение регулаторът ще вземе на 1 март.

Природният газ се чака да поевтинее с 18 % от идващия месец и да се продава за към 58 лв. за мегаватчас без такси и данъци. Това споделиха от " Булгаргаз " по време на публичното разискване на цените в енергийния регулатор.

Основната причина понижението да е по-голямо от в началото плануваното е, че цените на газа на интернационалните тържища продължиха да падат.

Освен това, за март е планувано и компенсиране на " Булгаргаз ", поради това, че сдружението трябваше да запази в Чирен количества, когато цените бяха доста по-високи.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, представен от БНР, изясни:

" Компенсационният механизъм е прочут и касае 278 млн. лева за компенсиране на цената на нагнетяване на количеството природен газ в Чирен. Той е изпратен за нотификация в Бюрксел, няма причина да не бъде утвърден, защото е значимо събитието да се доближи до 80% запълняемост на газохранилищата ".

Окончателното решение регулаторът ще вземе на 1 март, след като ще влязат в действие и новите цени на природния газ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР