Природните явления са си нещо обичайно, стига да не носят

...
Природните явления са си нещо обичайно, стига да не носят
Коментари Харесай

Най-страховитите природни явления

Природните феномени са си нещо всекидневно, стига да не носят със себе си сеещи гибел бедствия. Но дори  катаклизмите като тежки тропически урагани с проливни дъждове, мощни земетръси и така нататък, които поразяват човешкото въображение с мащаби и ужасяващи последици са баналност на фона на рядко срещани страховити аномалии. Те са се случвали и ще не престават да се случват в разнообразни кътчета на планетата. Можем единствено да си пожелаем да сме чували за тях и в никакъв случай да не ги забележим.

”Кървавият дъжд ”



Звучи злокобно, а в реалност е още по-зле. Такова събитие е било следено цялостен месец преди време в щата Керала, Индия. Малко е да се каже, че локалните поданици били шокирани. Вярно, повода бързо била открита, само че това била слаба разтуха за тях. Воден смерч „ всмукал ” спори от червени водорасли и когато те се смесили с дъждоносни облаци, над земята почнал да се излива дъжд с цвят на кръв.

”Черната мъгла ”



Това събитие от време на време навестява Лондон. Виждали са го на няколко пъти през 1873 и през 1880 година, а последният случай е регистриран през 1952 година. Над града се спускала толкоз гъста и тъмна мъгла, че и дума не можело да става за свободно напредване. Хората се лутали пипайки, придържайки се за стените на постройките. За отбелязване е, че по време на „ Черната мъгла ”, внезапно нараствали и случаите на неочаквана гибел. Причината е, че въздухът толкоз се сгъстява, че е мъчно да се диша дори през маска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР