Природните бедствия средно годишно водят до 400 извънредни произшествия със

...
Природните бедствия средно годишно водят до 400 извънредни произшествия със
Коментари Харесай

ООН разкри какви са загубите за селското стопанство поради природни бедствия

Природните бедствия приблизително годишно водят до 400 изключителни катастрофи със загуби за селското стопанство, честотата им се е нараснала четири пъти от 1970 година насам, а размерът на вредите е еднакъв на годишния Брутният вътрешен продукт на Бразилия, се споделя в отчет на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (Food and Agriculture Organization, FAO), оповестен на 12 октомври.

" Бедствията, избрани като съществени разстройства във действието на общността или обществото, водят до невиждани равнища на вреди и загуби в селското стопанство по целия свят. Тяхната възходяща съвестност и периодичност - от 100 събития годишно през 1970 година до към 400 събития годишно през последните 20 години, засягат аграрно-продоволствените системи в доста измерения, застрашавайки продоволствената сигурност и подкопавайки устойчивостта на селскостопанския бранш ", се споделя в отчета.

През последните 30 години загубите на селскостопанска и животновъдна продукция заради естествени бедствия възлизат на към 3,8 трилиона щатски $, което се равнява на осреднени загуби от 123 милиарда...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР