Природен лек за възпалено гърло с куркума и мед Някои

...
Природен лек за възпалено гърло с куркума и мед Някои
Коментари Харесай

Природен лек за възпалено гърло, ангина и бронхит

Природен лек за възпалено гърло с куркума и мед

Някои употребяват куркумата като фалшификация, а други за приготвянето на “златно мляко ”. Но малко на брой знаят, че когато куркумата се комбинира с мед, тя се трансформира в скъпо естествено лекарство.

Има доста мощно противовъзпалително деяние, което освен унищожава болестотворните бактерии, само че и предизвиква естествените защитни сили. За разлика от изобилните синтетични антибиотици, това лекарство няма неподходящ резултат върху чревната микрофлора. Куркуминът съдържа антиоксиданти, има противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.

Консумацията на куркума и мед доста усъвършенства храносмилането и предизвиква активността на чревната флора. В Аюрведа това е обичаен лек за възпалено гърло и простуда.

Използвайте златния мед, който съставлява примес от куркума на прахуляк и мед. Когато се появят първите признаци на синузит, простуда или болки в гърлото, пригответе примес от този мед.

Съставки:
100 гр. органически мед
1 супена лъжица куркума

Начин на подготвяне:
Добавете 1 супена лъжица куркума в 100 грама органически мед. Разбъркайте добре.

Употреба:
При първите признаци:
Ден 1 – приемайте половин чаена лъжичка на всеки час
Ден 2 – приемайте половин чаена лъжичка примес на всеки два часа
Ден 3 – по половин чаена лъжичка примес три пъти дневно

Бронхит:
Независимо дали е вирусен или бактериален, бронхитът нападна белите дробове, изключително бронхите, и предизвиква кашлица. Ако е съпроводен от температура, болки в гърлото, запушен нос или главоболие, това нормално се дължи на вирус. Ако сте сигурни, че бронхитът е бактериален, лекувайте се с антибиотици. Ако се съмнявате, изчакайте 2, 3 дни, в случай че инфекцията се развива, използвайте антибиотици.

Болно гърло:
Антибиотиците се предписват единствено в случаите на бактериална ангина, доказана от лекарите, само че можете да употребявате мед при леки болки в гърлото.

Сместа би трябвало да остане в устата до цялостното й разтваряне. Обикновено след три дни настинката отшумява и тялото се възвръща.

Този състав може да се употребява и при сложно лекуване на респираторни болести, като приемате чаена лъжичка от сместа три пъти дневно. Използвайте за една седмица.

Какво би трябвало да знаете
Ако приемате избрани медикаменти и желаете да употребявате това средство, първо би трябвало да се консултирате с вашия доктор.

В допълнение към понижаването на кръвното налягане, куркумата може да аргументи понижаване на кръвната захар.

А хората, които страдат от диабет, също би трябвало авансово да се съветват с доктор.

Какво в действителност е рисково: Не консумирайте куркума, в случай че страдате от болести на жлъчните пътища и имате отлагания в жлъчния мехур, тъй като куркумата предизвиква стесняване на жлъчния мехур.

Консултирайте се с Вашия доктор, в случай че признаците не престават.

Вижте още: Ефикасен национален лек за унищожаване на токсините от белите дробове

Допълнителни препоръки: Индо-тибетската медицина споделя: Ако употребявате куркума преди хранене, тя работи повече на гърлото и белите дробове; в случай че я употребявате по време на хранене, тя въздейства на храносмилателната система; в случай че я употребявате след хранене, е по-вероятно да повлияе на дебелото черво и бъбреците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР