Природата ни удивява с какво ли не, включително за човешкия

...
Природата ни удивява с какво ли не, включително за човешкия
Коментари Харесай

10 неща, които вероятно не знаем за своето тяло

Природата ни удивява с какво ли не, в това число за човешкия организъм. Руски уеб сайтове са обединили 10 от тях, които не знаем за личното си тяло, обобщава БГНЕС.

10. Стомахът е по-умен, в сравнение с си мислим - той има повече неврони, в сравнение с множеството животни имат в мозъците си. Всъщност, скупчването на неврони в тази част от организма е толкоз комплицирано и несметно, че някои го назовават " втори мозък ” на човешкото създание. Стомахът е неповторим с това, че той много сполучливо може да " мисли ” самичък за себе си, т.е.,да храносмила без действително да мисли за този развой.
 
9. Космати като шимпанзе - не е неточност! - на квадратен сантиметър от тялото има приблизително по 500 космени фоликули.

8. Човекът е биологично знамение - всеки стартира съществуването си като съвършено симетрична топчица от кафези, а най-после доближаваме до положение, в което имаме предна и задна страна и лява и дясна половина. Как една сферична клетка приключва с образуването на толкоз комплицирани отвори като очите, ушите или ноздрите? Тя би трябвало да се сплеска, извърти и да промени много формата си.

7. Отчасти индивидът е вирус - една от най-големите изненади е, че много огромна част от човешкото ДНК съдържа вируси. Вирусите могат сами да се възпроизвеждат и някои от тях би трябвало да влязат в ДНК като в правоприемник, с цел да се дублират. Ако вирусът навлезе в сперматозоид или яйцеклетка, то идващото потомство може да носи ДНК на вируса във всяка една от клетките си. Това се е случвало толкоз постоянно в еволюцията, че минимум 9% от нашия геном е произходящ от вируси.-->

6. Не можете да се гъделичкате сами - в случай че не страдате от шизофрения. Гъделичкането е считано за основна част от човешките взаимоотношения, изключително при децата и родителите. Не можем сами да се гъделичкаме, тъй като нашият мозък знае какво да чака . За шизофрениците обаче не е толкоз елементарно да разпознаят докосването на своята лична ръка.

5. Вашето тяло е по-младо от самите вас - човешкото тяло се трансформира непрекъснато. Дишате, издишвате, храните се, отделяте субстанции. Приемате в организма си молекули и на секундата отделяте други. Ако сте минали възрастта на пубертета, то няма към този момент даже една клетка от организма ви, която да е от вашият бебешки интервал.

4. Частична слепота - за жалост очите имат " фабрична неточност ”: и двете имат сляпа точка. Тази област е задоволително огромна, с цел да аргументи много проблеми за тези, които изгубят зрението на едното си око. Ако, обаче, виждате и с двете очи, то сляпата точка няма да ви навреди.

3. Способни сте да броите без преброяване - когато ви покажат четири предмета на едно място, не е належащо да броите какъв брой са, с цел да установите броя им. За такива дребни количества вие имате построен инстинкт за брой предмети.

2. Понякога може да нямате лична воля - това постоянно е много оспорвана тематика: дали сте свободни да извършите вашите лични решения или те са повлияни от сили отвън вашия надзор? Нагледен е образеца с проучвания на пациент: до момента в който преглеждал мозъка на пациента, лекарят му споделил да си мръдне ръката, когато пожелае . Тогава откривателят открил, че мозъкът ни записва предпочитание да поместим ръката си даже преди самият човек да разбере, че изпитва тази потребност. Оттам идват и догатките, че хората могат да работят импулсивно, без да взимат решение за това. После просто ни се коства, че сме създали нещо по лична воля, тъй като сме обмислили действието си, откакто се е случило.

1. Ивици по тялото - доста бозайници имат линии: котките, да вземем за пример, имат ясно изразени линии или петна по телата си, които се появяват, когато избрани кафези стартират да демонстрират разнообразни гени. Хората не са по-различни, просто нашите линии не са забележими. Съществува болест, при която тъкмо тези линии в тялото излизат на показ - " Блашкови линии ".
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР