Природата крие толкова много уникални тайни, които може да са

...
Природата крие толкова много уникални тайни, които може да са
Коментари Харесай

Листата на прясното зеле са истински магнит, който изтегля болестите от човешкото тяло

Природата крие толкоз доста неповторими секрети, които може да са ни от изгода в какви ли не случаи. Чували ли сте да вземем за пример, че зелевите листа могат да се употребяват като… лекарство? Това е тъкмо по този начин, а лечебните приложения на този другояче толкоз апетитен зарзават, не са едно и две. Например може да употребявате листата при отоци от разнообразни контузии. Ако се ударите и нараненото място стартира да отича – наложете го с лист прясно зеле и го прикрепете с бинт. Най-добре е да държите компреса през цялата нощ. На сутринта не се тормозете от типа на листото – неговите сокове ще са попили в организма ви и то ще наподобява необичайно. Затова пък незабавно ще усетите благотворния му резултат. Зелевите листа оказват помощ и при проблеми с щитовидната жлеза. Направете същата процедура – прикрепете компрес от зелеви листа към врата и спете по този начин цяла нощ.

Заложете на зелето и при главоболие. Наложете слепоочията и горната част на главата с листа и си сложете шапка. Сложете също зелеви листа и в сутиена си. Зеленчукът оказва помощ и при проблеми с разширени вени. Наложете местата с прясно зеле и бинтовайте. Внимание! Ако усетите парене незабавно премахнете компреса.
Какви са лечебните качества на зелето и кои още заболявания лекува?
Целебните качества на този зарзават са били известни още в началните години на развъждането му. Древноримският военачалник и публицист Марк Порций Катон Старший в своя етюд „ Земеделие “ възхвалява зелето по следния метод: „ Ако досега на консумация на зелето, в теб е имало някаква болест, то ще изгони болките от главата и очите и ще те излекува “.

Ето още кои заболявания лекува зелето:
1. Безсъние;
2. Главоболие;
3. Отлично средство за подсилване на организма;
4. Спомага за бързо укрепване на рани и на повърхностни изгаряния посредством лапи;
5. Листата му се употребяват при ревматични и подагрени болести и при радикулити;
6. Като болкоуспокояващи компреси;

7. За ускорение на перисталтиката на червата и „ измитането “ от храносмилателната система на насъбраните токсини;
8. За лекуване на щитовидната жлеза;
9. Отлична храна при заболели бъбреци и диабет;
10. Зелето съдържа антимикробни и противовъзпалителни вещества;
11. Единствено то съдържа неповторимия витамин У. Този витамин спомага за лекуване на язвата на стомаха и дванадесетопръстника;
12. Зелето спомага за зарастване на костите и растежа на косата;
13. Лекува косопад;

14. Зелето е в допълнение естествено лекарство при: колит, запек, чревни инфекции, затлъстяване, туберкулоза, болести на черния дроб, сърдечна склероза, пясък и камъни в отделителната система.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР