Природата е наистина велик творец и създател на невероятно красив

...
Природата е наистина велик творец и създател на невероятно красив
Коментари Харесай

Най-грациозните диви животни

Природата е в действителност популярен създател и основател на необикновено хубав скотски свят. Днес сме решили да ви представим ранглиста с най-грациозните диви животни.

Полярна лисица

Има гъста, мека и белоснежна четина. Обитава открита територия на тундрата, основно измежду ниските хълмове и в подножието на планините. Тези невероятни същества живеят в дупки и дребни пещери. Лисиците се хранят с растения и гръбначни животни със междинен размер.

Розов делфин

 Розов делфин

Другото име на тези грациозни животни е амазонски или речен делфин. Интересното в тази ситуация е това, че цвета на кожата им се трансформира с възрастта. След раждането им тя е сива, в юношеството - неясно синя, а при полово зрелите човеци - с розово нюанс. Този колорит на кожата им се съхранява до старостта. Живеят във водите на Амазония, в това число нейните притоци в Перу, Колумбия и Боливия. Срещат се и в река Ориноко, чиято обща повърхност обгръща над 6 милиона км².

Рис

Испанският рис, прочут е още с името Иберийски рис, като единствено до преди две епохи е населявал на практика цялата територия на Испания и Португалия. След като грациозните животните започнаха всеобщо да се хващат и препродават в чужбина, тяхната популация понижава доста. Особеност на това животно са огромните очи и ярката багра. Имат огромни учи, на които се намират присъщите за тази порода рис пухкави пискюлчета.

Снежен леопард

Другото име на това животно е ирбис. Смята се за най-тайнственото и загадъчно създание, което и до през днешния ден не е напълно изучено. За доста от народите в Азия снежния леопард се считат за знак на власт и мощ. Към 2017 година на планетата ни са останало 4 хиляди животни, като повече от 90% от тях населяват Алтайско-Саянския Екорегион (Русия). Учените са се опитвали изкуствено да възстановят популацията на тези прелестни грациозни диви животни, само че всички опити са приключили с крах. Днес снежните леопарди са включени в Червената книга и са предпазени от закона.

Каракал

 Каракал

Визуално това животни наподобява малко на дива котка и пума. Окраската на козината им е от пясъчна до червеникавокафява. Коремът е ярък, а външната част на учите е тъмна. Често в природата се срещат рисове меланисти, т.е. това е противоположното на албинизъм и тези животни са с доста мрачен до черен цвят на козината. Тези едри котки каракалите живеят в Северна Африка, по крайбрежието на Каспийско море, на Арабския полуостров и от време на време се срещат в Узбекистан.

Природата не стопира да ни изумява с невероятните си творения, а тези грациозни животни са единствено дребна част от тях. Човекът и животните са тясно свързани през цялото време на живота на Земята. Някои от антични времена до наши дни са наши същински другари и помощници, до момента в който други карат човек да се възхищава на тяхната хубост и неповторимост.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР