„Припомняме - изградихме капацитет от нулата; стартирахме програма, за да

...
„Припомняме - изградихме капацитет от нулата; стартирахме програма, за да
Коментари Харесай

ПП за бежанците: Срамно е, колеги от ГЕРБ! Заради завещаното от Борисов трябваше да изградим всичко от нулата и успяхме

„ Припомняме - изградихме потенциал от нулата; стартирахме стратегия, с цел да приемем огромните талази на бягащи от войната в първите месеци; всеки, който има потребност от протекция, е признат и подслонен. Припомняме също, че националният проект за дейности при рецесии, направен по време на ръководството на ГЕРБ, беше изцяло несъответстващ, несъответствуващ на потребностите и неупотребим. Въпреки това България беше една от първите страни, която съумя да реагира навреме и транспонира директивата за краткотрайна протекция в рамките единствено на няколко дни.

Нужна беше нова методология на работа на граничните пунктове, нов програмен продукт, нов метод за настаняване, нови канали за връзка. Създаде се национална гореща линия с български и украински номер, на който се дава отговор на значими въпроси на украински език. Преди войната в Украйна локациите на ДАБ бяха ЕДВА ПЕТ. Там се подаваха заявки за протекция и за приемане на статут се чакаше... сред 3 месеца и една година. Това беше завещано от страната на Борисов и Гешев.

Направихме по този начин, че за статут на краткотрайна протекция да се кандидатства на място в над 120 пункта и това да се случва в границите на едвам няколко МИНУТИ! Направихме по този начин, че България е преди всичко по % издадени регистрации за краткотрайна протекция в Европейски Съюз - 99%. Украинският президент Володимир Зеленски персонално благодари на българския министър председател Кирил Петков за направеното за украинските жители, бягащи от войната. Народното събрание, макар опълчването на ГЕРБ-СДС, гласоподава законодателни промени, с цел да помогне на бягащите от войната - да получат здравно обезпечаване, а украинските деца да посещават българските детски градини и учебни заведения, за което беше основана и нужната организация.

Държавата съумя да построи сполучливо и ползотворно партньорство с БЧК, неправителствени организации и доброволци, с цел да сътвори организация, която да адресира потребностите на над 200 000 души, минали през страната и към 100 000, останали на наша територия. Изключително грозно е да се употребява процеса по пренасяне на украинските жители за политически офанзиви, за всяване на напрежение. Особено на фона на свършеното досега! Това, сътрудници, е срамно! Срамно е, сътрудници от ГЕРБ.

Уж загрижената съпротива, която даже не е подготвена да гласоподава в зала за здравното обезпечаване на бягащите от войната, постоянно е подготвена да прави внушения, да излага погрешни изказвания и да основава голословно възприятие за безпорядък. Но вашето безсрамие и двуличие не изненадва никого, вие просто демонстрирате своята природа.

Отново наблягам! Държавата обезпечава всичко належащо – храна, безвъзмезден транспорт, места за настаняване. Осигуряваме помощ на всеки, който има потребност от такава. Хаос, сътрудници, няма. Няма и да има. И това е резултат не от вашето завещание, а от усърдната и неспирна работа на актуалното държавно управление! “, написа още в позицията на Политическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР