Припомняме, че двете основни политически коалиции, които излъчиха кабинета Денков-Габриел“,

...
Припомняме, че двете основни политически коалиции, които излъчиха кабинета Денков-Габриел“,
Коментари Харесай

Росен Костурков, ПП-ДБ: Отправихме покана към ГЕРБ за днес, за да...

Припомняме, че двете съществени политически обединения, които излъчиха кабинета „ Денков-Габриел “, не престават да си разменят рецензии. В същото време и двете сили показват желанието за разговор и насочиха предложения за договаряния: ПП-ДБ поканиха ГЕРБ-СДС на 8 март, а в отговор ГЕРБ-СДС предложи диалозите да започват на 9 март от 10 часа в постройката на Народното събрание.

 

Премиерът в оставка акад. Николай Денков по същото време беше на посещаване в нуклеарната електроцентрала в Козлодуй. Той акцентира, че неговото предпочитание е било договарянията да се състоят още преди 6 март.

 

Денков предизвести, че на всички места администрацията мощно е забавила работата си. „ Спряха дейностите с назначението на хората в регулаторите и КПКОНПИ, тъй че всевъзможни упреци нямат отношение към нашето предпочитание тези процеси да се ускорят, не можем да чакаме повече с толкоз значими неща, като смяната в правосъдната система, антикорупционната комисия “, сподели той и добави, че упованията на хората са да има правдивост.

 

Акад. Денков изрази вяра, че на следващия ден всички ще седнат на масата на договарянията. „ Не одобрявам никакви упреци. Апелът ми към всички е да спрат да подлагат на критика и да седнем на масата на договарянията. Всякакви други приказки са непотребни. Винаги сме казвали, че ротацията би трябвало да се случи. Тези внушения, че някой е желал избори от наша страна, са безусловно неоснователни “, акцентира той и се съгласи с думите на Борисов, че не би трябвало да има министър председатели послушковци.

 

Малко по-късно в следобедните часове на къс брифинг в Народно събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков насочи покана към ГЕРБ-СДС за пускане на по този начин предстоящите диалози.

„ Каним Мария Габриел, Бойко Борисов и преговорните екипи публично на договаряния в комфортно за тях време на следващия ден, 8 март, в Народното събрание “, сподели той, държейки поканите в ръце.

 

Петков акцентира, че за партията му и Демократична България влизането в еврозоната е голям приоритет, и промяната на финансовия министър Асен Василев месеци преди този момент е неуместна концепция.

 

В отговор на получената от Политическа партия покана, от ГЕРБ предложиха договарянията да стартират на 9 март, в 10.00 ч. в зала 232 на Народното събрание.

 

„ Преговорният екип в състав - Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян декларира, че главните правила и цели на ръководство са заложени, както в нашите работни планове, по този начин и във Вашия меморандум “, обявиха от ГЕРБ.

 

Едва след постигането на единодушие по съглашението и механизма на ръководство, можем да продължим взаимно по изработването на законодателната и управническа стратегии, прибавят от партията на Борисов.

 

Президентът Румен Радев разгласи графика за съвещания с представителите на парламентарно показаните партии в 49 Народно събрание.

 

На 11 март президентът ще одобри на „ Дондуков “ 2: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. На идващия ден той ще беседва и с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР