Припомни си “снимка на идеалния момент, за да се почувстваш

...
Припомни си “снимка на идеалния момент, за да се почувстваш
Коментари Харесай

Летен спомен срещу зимната депресия

Припомни си “снимка ” на идеалния миг, с цел да се почувстваш ужасно

Липса на слънце, сковаващ мраз, следпразнична умора…настъпват дните, в които ще ни налегне потиснатост, че даже и меланхолия. Празниците отминаха, купонът завърши, време е да се върнем към всекидневните си отговорности и рутината, която неизбежно ще ни обхване. Може би някои от нас ще изпаднат в отрицателно въодушевление.

Много дами биха споделили, че мрачните зимни дни им доставят наслаждение и са обичаното им време. Но пък още повече биха си спомнили с носталгия за горещите летни дни с дълги вечери и незабравими нощи.
За пясъка, морето, залеза…

Природата нормално работи успокояващо. Морето, вълните и прохладният бриз, визията за теб на плажа остава в спомените и е там, когато имаш потребност да се откъснеш от мрачните дни.
Затвори очи и намерения за времето, в което си била наоколо до природата, обичан миг, в който си се чувствала спокойна и надалеч от паниките на деня. По този метод активираш чувството от оня миг и задействаш всичките си сетива, с цел да изживееш момента още веднъж.

Например, напомни си прелестния изгрев(или залез), който си следила и със сетивата си почувствай мириса на морето, шума на вълните , вкуси солта по устните си, спомни си небето в този миг, чуй птиците и усети пясъка в ръцете си. Събудиш ли петте си сетива в загатна за този прелестен миг, ще се почувстваш доста по-спокойна в сегашния, освободена от отрицателни страсти.
Въображението не познава граници и опцията, която ти дава да се връщаш в миговетена благополучие, ще ти помогне да преодолееш депресивното въодушевление, което обзема всички ни при неналичието на слънце през зимния сезон.

Виж още:
Това ще бъде твоята година!
Парите не купуват благополучие

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР