Приоритетът на четири- или шестцифрения код пред останалите методи за

...
Приоритетът на четири- или шестцифрения код пред останалите методи за
Коментари Харесай

Apple добави ново ниво на защита срещу кражба на iPhone

Приоритетът на четири- или шестцифрения код пред останалите способи за потвърждаване на самоличността на притежателите на iPhone съставлява известна опасност за осведомителната сигурност, защото крадците на смарт телефони могат да употребяват скъпата композиция, с цел да получат цялостен надзор над iPhone. Сега Apple вкара спомагателен предпазен механизъм, наименуван Device Theft Prevention, който употребява статистика за географските придвижвания на потребителя.

Според The ​​Wall Street Journal, бета-версията на iOS 17.3 към този момент поддържа режима Stolen Device Protection, което безусловно значи „ режим на отбрана на откраднато устройство “. Проследявайки придвижванията на смарт телефона в пространството, операционната система открива аномалии във връзка с географското позициониране и в случай че iPhone се намира на място, което е извънредно за сюжетите на потребление от съответния притежател, автоматизирано се задейства спомагателна отбрана за засвидетелствуване. В този случай дейностите, които са чувствителни във връзка с смяната на настройките за сигурност, ще би трябвало да бъдат доказани освен посредством въвеждане на дигитален код, само че и посредством функционалността за лицево различаване Face ID. Също по този начин ще се включи възбрана за смяна на паролата за Apple ID или деактивиране на удостоверяването с Face ID без наложителна пауза от един час и със наложителна повторна инспекция на самоличността посредством Face ID при използване на сходни промени.

Разбираемо е, че сходни ограничения ще създадат живота по-труден за крадците на Apple смарт телефоните, които са създали тактики за приемане на достъп до ПИН-кода на жертвата и по-нататъшното завземане на самото устройство. Преди това те можеха неотложно да употребяват цифровия код, с цел да трансформират всички основни настройки за сигурност и да блокират защитните функционалности Activation Lock или Lost Mode. За това беше задоволително да видят по какъв начин притежателят набира заветната композиция от числа и по-късно да сграбчен смарт телефона от ръката му. Това постоянно се случва на публични места като питейни заведения, когато нападателите просто следят през рамото на жертвата по какъв начин вкарва кода или просто желаят да им бъде показана фотография от смарт телефона на притежателя, в същото време шпионирайки мечтаната композиция от цифри.

Разбираемо е, че едночасовото закъснение при използване на чувствителни промени, при положение на пренасяне на iPhone отвън нормалните направления на притежателя, ще му разреши да блокира устройството в точния момент, когато бъде открита загубата. На черния пазар заключен iPhone нормално се продава за елементи, до момента в който работещо устройство с цялостен достъп може да се продаде за повече. С въвеждането на спомагателни ограничения за сигурност Apple се пробва да усложни живота на нападателите, които крадат устройствата от този бранд. Собственик на iPhone може да деактивира Stolen Device Protection, в случай че това затруднява живота му, но  усилва риска сензитивните му данни да попаднат в ръцете на крадците, в случай че те получат годен дигитален код за достъп до смарт телефона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР