Приоритет на новото македонско правителство, ръководено от СДСМ, е прочистването

...
Приоритет на новото македонско правителство, ръководено от СДСМ, е прочистването
Коментари Харесай

Северна Македония започва прочистване на съдебната власт

Приоритет на новото македонско държавно управление, ръководено от СДСМ, е прочистването на правосъдната система, с цялостна и задълбочена инспекция на имущественото и материално положение на всеки арбитър и прокурор.

Съдиите и прокурорите са задължени да поддържат върховенството на закона, при което законът е еднакъв за всички, а правосъдната власт би трябвало да бъде прочистена, тъй че честните чиновници да могат да преследват всички, които са нарушили закона. Това се споделя в публично изказване на групата на СДСМ.

Съдиите, които бавят каузи, ще бъдат освободени автоматизирано. Подробен обзор на 5% от всички правосъдни решения през последните 5 години ще бъде осъществен на инцидентен принцип.

Следва разрешаването на всички каузи, формирани от Специалната прокуратура.

„ За жителите, за бъдещето на страната, е значимо да има мощна и ефикасна правова страна, която да се бори безкомпромисно с престъпността и корупцията ", се споделя в изказването. „ Затова ние предлагаме система за пречистване на правосъдната система, тъй че да не се избират съдии от нечий бележник, правосъдните решения да не се вземат по телефона и политиците да не диктуват обвинявания. Днес всички са равни пред закона и всеки, който го нарушава, е изправен пред отговорност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР