Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация.Това

...
Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация.Това
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската черква към Сръбската е извънредно нагла провокация.

Това съобщи Искрен Веселинов, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, пред „ “.

Нека да не забравяме, че главният проблем на България и на тази антибългарска устременост на пропагандата в Република Северна Македония е мощното въздействие на Сърбия. Тя е проводникът на ония репресии против българите от 1945 година насам, та до ден сегашен. И през днешния ден приемането на юрисдикцията на Сръбската православна черква просто узаконява по някакъв метод и уголемява въздействието на Сърбия в Македония, което за българския народен интерес е извънредно нездравословно, съобщи той.
Искрен Веселинов
Според съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Сръбската патриаршия прави това, което ѝ сложи Руската. Дори сега има съревнование кой ще има повече въздействие върху територията на Република Северна Македония:

От една страна, това е Западът, а от друга – Русия. Русия обичайно посредством Сърбия си реализира това въздействие. И когато ние казахме, че не можем да пуснем македонизма в Европейския съюз, тъй като пускаме едно непознато въздействие, нас не ни разбираха. Със сегашните дейности на Македонската черква, мисля, че става все по-ясно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР