Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на

...
Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на
Коментари Харесай

Асен Василев: Преди ротацията трябва да има споразумение, гарантиращо нeзависими състави на регулаторите

Принципно съглашение, което да подсигурява избора на самостоятелни сформира на регулаторите и път за реформиране на правосъдната система и прокуратурата, би трябвало да предшества диалога за министерския състав на държавното управление след ротацията и съставянето на възможна коалиция.  Това съобщи финансовият министър Асен Василев пред публицисти на събитие, проведено от Европейската капиталова банка, предават от Българска телеграфна агенция. Василев посочи, че изборът е на ГЕРБ дали да одобряват този метод, или да се отиде на предварителни избори.

" Коалиция ще има, когато България има самостоятелни съд, регулатори и прокуратура. Необходимо е в регулаторите да влязат хора, които не реагират на телефонни позвънявания " , сподели Асен Василев, след което уточни като образец Комисията за защита на конкуренцията, която позволява ставащото с мобилните оператори и бранша на горивата.  Министърът добави и че би трябвало да се подсигурява неналичието на въздействие от " нотариуси " и " джуджета ".

В отговор на въпроси на Българска телеграфна агенция, финансовият министър уточни, че след влизане на България в еврозоната Сребърният фонд ще се резервира, какъвто е сега, до момента в който не се вземе сложно решение за реформиране на пенсионната система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР