Принципите и условията за използване на ядрено оръжие от Москва

...
Принципите и условията за използване на ядрено оръжие от Москва
Коментари Харесай

Русия припомни за ядрената си доктрина

Принципите и изискванията за потребление на нуклеарно оръжие от Москва са изложени във в оенната теория на Руската федерация и там трябвало да се търсят отговори на въпроса дали е вероятен предпазен тактически удар на територията на Украйна от Русия, Това сподели за РИА Новости заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко.

" Имаме военна теория, всичко е написано там. Тя не дава никакво друго пояснение, също така, което е написано черно на бяло ", сподели Грушко, отговаряйки на въпроса дали Москва изключва опцията за предпазен тактически нуклеарен удар по територия на Украйна.

През юни 2020 година с декрет на президента на Русия Владимир Путин бяха утвърдени основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане. Този документ дефинира правилата на нуклеарно въздържане, както и изискванията на Руската федерация за потреблението на нуклеарни оръжия.

Според документа изискванията, определящи опцията Руската федерация да употребява нуклеарни оръжия, са: приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети , атакуващи териториите на Русия и (или) нейните съдружници, потреблението от съперника на нуклеарни оръжия или други типове оръжия за всеобщо заличаване на територията на Русия и (или) нейните съдружници, въздействието на съперника върху сериозни държавни или военни уреди на Руската федерация, чийто отвод ще докара до нарушение на реакцията на нуклеарната сили , експанзия против Русия с потребление на стандартни оръжия, когато самото битие на страната е застрашено.

Решението да се употребява големият нуклеарен боеприпас на Русия, най-големият в света, принадлежи на съветския президент, понастоящем Владимир Путин.

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс , че Путин има вяра, че не може да си разреши да загуби в Украйна и предизвести, че Западът не може да пренебрегне риска от потреблението на тактическо нуклеарно оръжие от Москва.

" Ние като разследваща общественост не виждаме на практика доказателства на този стадий за планирането на Русия за разполагане или даже потребление на тактически нуклеарни оръжия ", сподели Бърнс. Той обаче предизвести, че " залогът е доста огромен за Русия на Путин ".

Путин, който неведнъж показваше възмущение от метода, по който Западът се отнасяше към Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 година, споделя, че Украйна е била употребена от Съединените щати, с цел да заплашва Русия.
 Русия: Западът е в финален стадий на провокации в Украйна
Русия: Западът е в финален стадий на провокации в Украйна

Щатите минават към потреблението на оръжия за всеобщо заличаване, съгласно Захарова

Той оправда заповедта си от 24 февруари за " специфична военна интервенция " с думите, че Украйна преследва рускоговорящите си жители и Съединените щати желаят да разширят военния алианс на НАТО по метод, който да заплаши Русия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разказва нахлуването на Путин в Украйна като част от доста по-широка световна борба сред демокрацията и автокрацията. Той също по този начин и сподели, че
 Какво би станало, в случай че Русия употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна
Какво би станало, в случай че Русия употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна

Това е примерна симулация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР