Принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет II и

...
Принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет II и
Коментари Харесай

Да се изсмееш в очите на страха: ето как принцеса Ан успява да се спаси от опит за отвличане през 1974 година

Принцеса Ан - единствената щерка на кралица Елизабет II и принц Филип и едно от четирите им деца - тя е като че ли в периферията на кралската история и все пак не съумява да избяга от обективите на медиите и от своите отговорности като част от фамилията.



Ан Елизабет Алис Луиз Уиндзор, родена на 15 август 1950 година, е считана за единствения правоприемник на Елизабет II, който в действителност е крепко стъпил на земята. Принцесата поема повече от 500 обществени уговорката на година и макар от време на време странното си държание, тя е един от най-възхитителните членове на Кралското семейство.

Вижте по какъв начин принцеса Ан се е трансформирала през годините в нашата изложба:
 Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство  Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство  Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство  Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство
В началото на 1974 година бе осъществен опит за похищение на принцесата и макар че Ан беше невредима, нейният персонален телохранител, назначен от Двореца, бе прострелян по време на случая. Но дано стартираме изначало.

Датата е 20 март. Часът е осем вечерта. Лондонска лимузина се движи по улицата, крайната ѝ дестинация е Бъгингамският замък. Бяла кола стопира пред нея и блокира пътя. Мъж с рижа коса и брада слиза от нея. Неговото име е Иън Бол, а неговата задача – да отвлече принцесата. Тя се намира в спрялото транспортно средство в компанията на брачна половинка си, капитана на националния тим Марк Филипс, придворната дама, кралския водач и Джеймс Бийтън, персоналния ѝ телохранител. Той е единственият човек, назначен да пази принцеса Ан довечера. По това време не е било неотложно да се минава особено образование за тази позиция, защото съгласно настройките сигурността на кралското семейство не е била застрашена. Дори самата кралица рутинно е придружавана единствено от един въоръжен кадър по време на служебните си отговорности.

Бийтън излиза от лимузината. Години по-късно си спомня за този миг:

Имах чувството, че Ан е застрашена. Тя е най-лесната цел.
 30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията
Излиза с желанието да изследва обстановката, мислейки, че става въпрос за дребно пътнотранспортно произшествие, и получава изстрел в рамото. Нападателят е подготвен да употребява оръжието си още веднъж. По време на разпит в полицейския сектор по-късно признава:

Е, това си е полицейска работа. Те са готови да бъдат простреляни. Рискувах да стреля по мен, за какво да не изстрелвам по него?

Неизвестното лице се доближава към лимузината. В това време простреляният служител на реда се съвзема бързо и застава сред него и кралската двойка. Получава втори изстрел, този път в гърдите.

Кралският водач излиза от колата. По него също се стреля. Приземява се назад на шофьорското място.

Нападателят съумява да отвори вратата на колата и да сграбчи принцеса Ан за ръката. На поканата: „ Моля ви, излезте, би трябвало да дойдете с мен “ тя възкликва:

„ Нямам такова желание, по дяволите! “

Иън я дърпа за едната ръка, брачният партньор ѝ я придържа с другата, а това, което двамата мъже разменят между тях, Ан разказва като „ много дразнеща преписка “.

„ Бях прецизно общителна, реших, че в този момент не е моментът да бъда груба. В противоположен случай щях да се ядосам, да го ударя и да бъда простреляна. “

По време на трагичното дърпане парче плат се откъсва от луксозната ѝ вечерна рокля, което след това дава мотив на принцесата да се пошегува: „ Това беше най-трагичният миг от вечерта. Съсипаха ми парцалките. “
 Кралиците също плачат: 5 редки фотографии на Елизабет Втора  Кралиците също плачат: 5 редки фотографии на Елизабет Втора  Кралиците също плачат: 5 редки фотографии на Елизабет Втора  Кралиците също плачат: 5 редки фотографии на Елизабет Втора
Суматохата притегля вниманието на 22-годишния служител на реда Майкъл Хилс. Приближава се с настройката, че става въпрос за битов спор, и бива прострелян в корема. Пада на земята, само че съумява да заяви за протичащото се по радиостанцията.

„ Полицаят потупа непознатия мъж по рамото и беше прострелян. И по този начин той още веднъж имаше опция да се върне към алтернативата за нашата последваща дестинация “, споделя принцесата.

Случайно преминаващ мъж стопира пред бялата кола пред лимузината, с цел да я блокира. Решава да притегли вниманието на нападателя, само че след ориентиране на револвера към него взема решение единствено да предложи помощ на ранения млад служител на реда. Към тях се причислява журналиста Джон Брайън Маконъл, който също е прострелян.

Следващия инцидентен минувач по подигравка на ориста се оказва някогашен боксьор в тежка категория, който без съмнение „ скача в борбата “. Докато нарушителят е ангажиран да спори с принцеса Ан, едрият мъж се доближава и го нападна в тил. Бол се обръща и се пробва да го простреля, само че не улучва.

Няколкосекундното комплициране дава опция на принцесата да стигне до вратата на кралската кола и да слезе от другата ѝ страна. Според нея тази непредвидена реакция ще предизвика нападателя да се движи повече. И се оказва права. Той се пробва да заобиколи транспортното средство, с цел да я пресрещне от другата страна, само че в същото време тя се връща назад в него и заключва и двете порти. Бившият боксьор разполага с задоволително време, с цел да удари още веднъж Бол и да го обезврежда. Изпитанието завърши.
 Абсурдни легенди за кралското семейство, които развенчахме  Абсурдни легенди за кралското семейство, които развенчахме  Абсурдни легенди за кралското семейство, които развенчахме  Абсурдни легенди за кралското семейство, които развенчахме
В автомобила на нарушителя полицията открива белезници, успокоителни, записка за откуп на стойност 2 милиона английски лири, които да бъдат изплатени в банкноти от по 5 английски лири, събрани в 20 куфара, и искане за организиран полет до Швейцария. Съобщението приключва с думите: „ В противоположен случай Ан ще бъде убита. “

И до ден сегашен претекстовете на Бол са прекомерно неразбираеми. По време на правосъдния развой той признава:

„ Бих желал да кажа, че го направих, с цел да привлека вниманието към неналичието на уреди за лекуване на психологично болните и рецесията в националното опазване на здравето. “

Всички простреляни лица се възвръщат изцяло. Всички участници получават почтени награди и почести персонално от Елизабет Втора.

Един от инцидентните очевидци на нападението, Ръсел, по-късно споделя, че кралицата му е връчила медала за смелост с думите:

„ Имате орден от кралицата на Англия, само че имате и „ Благодаря “ от майката на Ан. “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР