Принцът на Лихтенщайн Ханс-Адам II е глава на династия, която

...
Принцът на Лихтенщайн Ханс-Адам II е глава на династия, която
Коментари Харесай

Европейската кралска фамилия, която управлява финансова империя за над $300 милиарда

Принцът на Лихтенщайн Ханс-Адам II е глава на династия, която оглавява милиарди долари, датираща от близо 1000 години, претърпяла войни, наводнения и кавги и какви ли не трудности. Днес финансовата империя се гради с помощта на това, което прави най-добре: ръководството на парите на супер богаташите.

Частната компания за ръководство на активи на кралското семейство LGT Group регистрира рекордни активи през предишния месец от близо 306 милиарда швейцарски франка (334 милиарда долара) към 30 юни. Това е растеж от 6% от края на предходната година.

През септември компания приключи покупката на капиталовия бизнес бизнес за ръководство на фондове на Abrdn Plc в Обединеното кралство. Това е четвъртата сходна външна инвестиция от 2021 година насам.

През последното десетилетие компанията усили над два пъти активите си. Бързият напредък на LGT е доказателство за самобитно завръщане за Лихтенщайн, която в миналото е била измежду най-известните данъчни убежища в света.

LGT е измежду фирмите, които наеха чиновници на Credit Suisse, откакто кредитора се срина и беше добит от UBS Group. Това оказа помощ на компанията да усили броя на личния състав си до към 5000 души.

Успехът на компанията му LGT оказва помощ на принц Ханс-Адам да се се вмести в редиците на най-богатите хора на света. 78-годишният принц е и със статута най-богатата кралска персона в Европа.

Принцът е измежду 215-те най-богати хора в света със положение от към 9,2 милиарда $ - той се изкачи със 71 места от началото на тази година, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

За разлика от други европейски монарси, като английския крал Чарлз III, принцът персонално има най-ценните активи на фамилията си. Богатството на принца и семейството идва от земя, добита през 12-ти век, която в един миг се разгръща върху необятна територия на днешна Германия, Австрия, Унгария и Чехия.

Компанията LGT води началото си от 1921 година, когато започва с едвам 10 чиновници, а кралското семейство я купува към десетилетие по-късно, по време на Голямата меланхолия. Лично Ханс-Адам поема ръководството на LGT през 70-те години на предишния век, когато татко му му дава нелеката задача - организация на фамилната империя, която по това време е в безпорядък на фона на Втората международна война и неприятното ръководство.

Малко по-късно компанията се уголемява отвън границите на родината на принца, откривайки първия й интернационален клон в Хонконг през 1986 година Това се случва малко преди да се възкачи на трона като върховен принц на Лихтенщайн.

От края на тази година до 2012 година LGT добави към 22 милиарда швейцарски франка чисти входящи потоци - над три пъти повече от сумата за предходните три години, съгласно данни на Bloomberg.

Вторият наследник на принц Ханс-Адам 54-годишният някогашен банкер на JPMorgan Chase Макс, е момента е ръководител на LGT Group, чиито доходи идват най-много от ръководство на благосъстояния.

През 2022 година LGT открива офис за частно банкиране в Хамбург. Компанията възнамерява да продължи да се разраства в международен мащаб, макар че е малко евентуално да навлезе на нови пазари в близко бъдеще.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg