Принц Хари спечели ключово дело срещу медийната група Mirror, след

...
Принц Хари спечели ключово дело срещу медийната група Mirror, след
Коментари Харесай

Таблоидът Mirror е подслушвал Хари с години. Вместо да се извини, Пиърс Морган нападна грубо принца.

Принц Хари завоюва основно дело против медийната група Mirror, откакто потвърди, че таблоидът го е подслушвал или следял нелегално в продължение на години.

Между 2006 и 2011 година телефонът на Хари е бил подлаган на непрекъснати хакерски офанзиви, поръчани от вестника.

Съдът удостоверява, че шефовете на медията са знаели за незаконната активност, само че са затваряли очи и са прикривали противозаконното събиране на информация.

Това е траяло даже след основаването на специфичната анкетна комисия " Левисън " през 2011 година, когато направи огромно следствие на журналистическите практики след абсурда с подслушванията, проведени от News International на Рупърт Мърдок.

Съдът е приел и че още преди този момент - сред 2002 и 2009 година - Mirror e разгласил публикации за принц Хари въз основата на подслушани диалози, хакнати известия или други незаконни способи.

Сред тях са и разкритията, че по-малкият наследник на крал Чарлз III e употребявал опиати, или други жълти " вести " към връзката му с някогашната му другарка Челси Дейви.

Хари ще получи 140 600 английски паунда като обезщетение за претърпените вреди.

 Вместо опрощение след неоправдателната присъда - някогашният основен редактор на Daily Mirror Пиърс Морган потегли в груба контраофанзива против самия принц Хари.

" Възмущението на принц Хари от медийната интервенция в персоналния живот на кралското семейство е сравнимо единствено с неговата лична жестокост, лакомия и двуличен възторг, когато прави същото ", декларира Морган по адрес на сина на краля.

" Той изисква отчетност от медиите, само че отхвърля да я одобри като своя отговорност - за това, че очерня кралското семейство, своето лично семейство, като ги показва за безчувствени расисти, като не е показал нито едно доказателство в поддръжка на срамните си изказвания ", споделя още той.

Според него " задачата на Хари и жена му " била да " унищожат английската монархия ", а самият той считал за своя задача да направи всичко допустимо да го спре.

Морган разгласи още, че не се счита за отговорен за закононарушенията, тъй като " в никакъв случай не е хаквал телефон ", и се оплаква, че е станал жертва на " подправени обвинявания " по време на процеса.

" Не бях свикан за очевидец от нито една от страните, нито бях поканен да дам показания. Щях да се съглася с наслада, в случай че го бяха поискали от мен ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР