Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка

...
Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка
Коментари Харесай

Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка

Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не поставят този венчален знак. Брачната халка на Меган Маркъл ще е съобразена с традициите и ще бъде от уелско злато.

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е направена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 година Нейният образец е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 година След това традицията се съблюдава от всички в кралското семейство, в това число и от принц Уилям. Халката на Меган Маркъл е направена от бижутерийната къща "Клийв енд ко. " в лондонската им работилница.

През 1981 година компанията "Клогау " подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката и на младоженеца ще бъдат поверени на първо време на сватбената гала в параклиса "Сейнт Джордж " на брата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР