Принц Хари постигна най-голямата си победа в правната битка срещу

...
Принц Хари постигна най-голямата си победа в правната битка срещу
Коментари Харесай

Принц Хари постигна най-голямата си победа срещу британските таблоиди

Принц Хари реализира най-голямата си победа в правната борба против английските таблоиди, откакто Върховният съд на Лондон постанови, че е станал жертва на телефонни измами и други противозаконни дейности, осъществени от публицисти на Mirror Group със знанието на техните редактори.

По-малкият наследник на Чарлз Трети, който стана първият върховен английски кралски чиновник от 130 години насам, който даде показания в съда, получи 140 600 лири (около 180 700 долара), откакто съдията одобри, че е бил обект на посягане от публицисти, работещи за Mirror Group Newspapers, заяви Reuters.

Заключението на съдията, че редакторите на вестниците Daily Mirror, Sunday Mirror и Sunday People и техните ръководители са знаели за нарушаванията, удостоверява гръмките причини на Хари, че висши представители на пресата са знаели за нарушаванията и са ги прикривали.

" Днес е популярен ден за истината, както и за отговорността ", съобщи Хари, който не присъстваше в съда, в изказване, прочетено от неговия юрист Дейвид Шерборн.

" Ангажиментът ми да доведа делото до дъно се основава на вярата ми в потребността и груповото ни право на свободна и почтена преса, която при нужда носи съответната отговорност. Това е, от което се нуждаем във Англия и по целия свят. "

Принцът прикани управляващите да подхващат дейности против лицата, за които е открито, че са нарушили закона, добавя Reuters.

В решението на съда се споделя, че измежду редакторите, които са знаели за " необятно публикуваното " нелегално държание, е високопоставеният ефирен водещ Пиърс Морган, редактор на Daily Mirror от 1996 до 2004 година, който се трансформира във водещ критик на Хари и Меган. Той постоянно е отричал каквото и да било присъединяване в телефонни измами.

Откакто се отдръпна от кралските отговорности през 2020 година и заживя в Калифорния със брачната половинка си Меган Маркъл, херцогът на Съсекс трансформира в своя задача да освободи английската преса от тези, които упреква, че са " нарушители, маскирани като публицисти ", изключително от висши ръководители и редактори.

Но принцът е единствено един от към стоте ищци, измежду които артисти, спортни звезди, звезди и хора, които просто са имали връзка с известни персони, подали иск против MGN поради изказвания за телефонно хакерство и нелегално събиране на информация в интервала 1991-2011 година

Съдебният развой прегледа 33 от към 140 публикации, за които се твърди, че са резултат от нелегално държание на публицисти в продължение на 15 години от 1996 година насам.

Съдебният състав заключи, че от 1996 година до 2011 година в MGN е имало необятно публикувано хакерство и противозаконни действия, които са продължавали даже по време на обществено следствие на противозаконните практики в английските вестници.

Говорител на медийната група MGN съобщи: " Приветстваме днешното правосъдно решение, което дава на бизнеса нужната изясненост, с цел да продължи напред след събития, случили се преди доста години. В случаите, когато са осъществени исторически нарушавания, ние се извиняваме безусловно, поехме цялостна отговорност и изплатихме съответното обезщетение. "

Делото на MGN е единствено едно от четирите, които принц Хари води във Върховния съд. Той завоюва правото да заведе сходно дело за телефонни измами против Associated Newspapers, издател на Daily Mail и Mail on Sunday, което заведе дружно с високопоставени персони, измежду които артистът Елтън Джон.

Обвиненията в нелегално държание от страна на News Group Newspapers, издател на вестник Sun, също ще бъдат прегледани в съда.

" Казвали са ми, че в случай че убиваш дракони, ще се опариш. Но в светлината на днешната победа и значимостта на това да се направи нужното за една свободна и почтена преса - това е почтена цена, която би трябвало да се заплати. Мисията продължава. ", приключва изказването си принц Хари.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР