Принц Хари и принц Уилям направиха още една крачка към

...
Принц Хари и принц Уилям направиха още една крачка към
Коментари Харесай

Хари и Уилям разделят печалбите от фонда „Даяна“ - slava.bg

Принц Хари и принц Уилям направиха още една крачка към цялостното си обособяване един от различен, най-малко в професионално отношение.

Двамата ще разделят средствата, получени от благотворителната организация на името на починалата им майка лейди Даяна. Средствата ще бъдат разграничени сред личните начинания на братята, които сега са на разнообразни континенти. От 2013 фондът, основан в памет на Даяна през 1997 година, пренасочва облагите си към Кралската фондация.

Фондацията беше общият план на Кейт Мидълтън, принц Уилям, Хари и Меган. Двете фамилии обаче към този момент поеха по разнообразни пътища и не вземат участие дружно в благотворителни организации. Херцозите на Съсекс основаха новата си самодейност „ Archewell “, която ще ръководят от Америка, а Кралската фондация си остава в ръцете на Кейт и Уилям.

Фондът „ Даяна “ не събира интензивно средства от доста години, само че получава пари от наследства и други дарения. Миналата година Кралската фондация получи към 27 хиляди $ от самодейността. Хари към този момент няма благотворителна активност във Англия, откакто се отхвърли от марката „ Sussex Royal “. Той и брачната половинка му Меган Маркъл взеха решение да загърбят кралските си трофеи по-рано през годината и да се реалокират да живеят в Съединени американски щати.

Хари е изявил предпочитание неговият дял от „ Даяна “ да бъде пренасочен към благотворителната организация „ Sentebale “, която се бори с ХИВ/СПИН. Това е едно от най-подходящите места за парите, защото самият той я е учредил дружно с принц Зееисо от Лесото, Африка. Действието беше въодушевено от работата на Даяна в битката ѝ против СПИН.

Мемориалният фонд „ Даяна, принцеса на Уелс “ в началото е основан, с цел да получава големи обществени дарения и да набира средства от планове като продажбата на песента „ Candle in the Wind “ на Елтън Джон, която той извърши по време на погребението на Даяна през 1997 година.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР