Принц, бивш съдия и парламентарист и пенсионирани военни офицери бяха

...
Принц, бивш съдия и парламентарист и пенсионирани военни офицери бяха
Коментари Харесай

В Германия започна делото срещу райхсбюргерите, опитали да организират преврат

Принц, някогашен арбитър и парламентарист и пенсионирани военни офицери бяха измежду деветимата обвиняеми заговорници, които бяха изправени пред съда във вторник за хипотетичен скрит план на придвижването Reichsbuerger (Райхсбюргер) за събаряне на демокрацията в Германия, предава Ройтерс.

Прокурорите настояват, че за събаряне на държавното управление и слагане на Хайнрих XIII Принц Ройс, потомък на остаряла династия, като краткотраен държавен глава.

Заговорът, по едно и също време изненада и изплаши Германия, която се гордее със своята икономическа мощност, постоянни институции и водена от консенсус политика, макар скорошните триумфи на крайната десница.

Делото, в правосъдна зала с оптималната сигурност в покрайнините на Франкфурт, е второто, което стартира против членове на заговора, в който се допуска, че вземат участие минимум 27 души .

Подсъдимите отхвърлиха обвиняванията в тероризъм и държавна измяна.

Ройс, централната фигура на придвижването, който съгласно прокурорите е бил хазаин на срещи за обмисляне в ловната си хижа в Източна Германия, влезе в съда със наследник пуловер и синьо сако върху бяла риза и изглеждаше измършавял след ареста си.

Прокурорите споделят, че обвинените са последователи на системата от вярвания " Reichsbuerger " (Граждани на Райха), съгласно която днешната немска страна е нелегитимна те са жители на монархия, която, както настояват те, е оживяла след провалянето на Германия в Първата международна война, макар формалното й унищожаване.

Службите за сигурност споделят, че теорията на конспирацията, която има паралели с придвижването QAnon, което стои защурма на Капитолия на Съединени американски щати през 2021 година, има към 21 000 последователи в цялата страна.

Деветимата съучастници, които съгласно прокурорите биха наложили военно състояние след пуч, бяха изправени пред съда в Щутгарт предишния месец.
 Германия упрекна петима в скрит план за похищение на министър и събаряне на държавно управление
Германия упрекна петима в скрит план за похищение на министър и събаряне на държавно управление

Те са задържани през април 2022 година

Списъкът с обвинените включва някогашните офицери от армията Максимилиан Едер и Рюдигер декор Пескаторе, както и някогашен арбитър и крайнодесен някогашен парламентарист Биргит Малсак-Винкман.

Прокурорите настояват, че Малсак-Винкман е употребила парламентарните си привилегии, с цел да ескортира няколко съзаговорници към постройката на Райхстага в Берлин за изследване на периметъра..

Едер сподели пред списание Stern в изявление от пандиза, че парламентарната обиколка е имала за цел да откри подобаващи места за справяне с депутати поради, съгласно него, присъединяване им в група за принуждение над деца.

Главните обвинени са упрекнати, че са търсили поддръжката на съветски чиновници, в това число по време на срещи в съветски консулства в Германия и в словашката столица Братислава.

Това отразява тяхното разбиране, че " Алианс " от страните победителки, в това число Русия и Съединените щати, е подготвен да поддържа възкресението на същинската, потопена Германия, която ще размени днешната република след Втората международна война.

Групировката е имала за цел да построи въоръжени сили в цялата страна и да даде сигнал за " Ден X ", когато ще се подхващат дейности. Освен това са били формирани описи с " врагове ".

С финансови запаси от към половин милион евро, те също са имали " голям боеприпас от оръжия ", споделиха прокурорите. Това включва 380 огнестрелни оръжия, съвсем 350 оръжия, които биха могли да бъдат употребявани за намушкване на хора и съвсем 500 други оръжия плюс минимум 148 000 броя муниции.

Членовете също са придобили съоръжение като каски, бронежилетки, очила за нощно виждане и белезници, споделиха прокурорите.
 Шолц се възмути от ислямистка проява в Хамбург
Шолц се възмути от ислямистка проява в Хамбург

Той предизвести, че тази провокация няма да остане без последици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР