Приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички

...
Приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички много високо

Приносът на България за Западните Балкани се прави оценка от всички доста високо и неслучайно се радваха на нашето присъединяване. Това съобщи министър председателят Борисов пред български медии в Ню Йорк.

„Започнахме с една конференция, която е за Западните Балкани дружно с президента на Хърватия, на Грузия, с външния министър на Грузия, доста някогашни президенти и министри. Всички обявиха, че чакат и отсега нататък да продължим да поддържаме европейската вероятност на региона“, сподели Борисов.

„ Всички ние сме много съсредоточени върху процесите, които текат. Виждаме какъв брой разцепление има в Европа и сътрудниците ни по света “, добави той.

Не мога да пропусна срещите ми с президента Махмуд Абас и премиера на Палестина. Доналд Туск беше сред Абас и Биби Нетаняху. Близо час Абас обвиняваше Израел във всички грехове, след което Туск, в типичния жанр на Европейския съвет, настоя за приемливост и спокойно решение – всичко, коео и аз неведнъж съм защитавал. Веднага след него Нетаняху извади картите с обвинявания към Иран, за складове за оръжия“, описа Борисов.

До края на октомври министър председателят на Палестина ще пристигна в България, както и Нетаняху, с цел да създадем двустранно заседание сред двата кабинета на Израел и България, заяви българският министър-председател. „Очакват всички колкото можем да спомагаме в този развой “, добави той.

За през днешния ден е планувана речта на премиера Бойко Борисов пред Общото заседание на Организация на обединените нации.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР