Пример от Острова за това как се третира незаконното строителство.

...
Пример от Острова за това как се третира незаконното строителство.
Коментари Харесай

Незаконното строителство на Острова: Рушат нова сграда, не отговаря на разрешителните за строеж

Пример от Острова за това по какъв начин се третира противозаконното строителство. Новопостроена постройка ще бъде разрушена след решение на локалната администрация, тъй като не дава отговор на издадените разрешителни за градеж.

Общинският съвет на лондонския регион Гринуич реши да се събори 23-етажна постройка. Причината - открити отклонения от утвърждения преди 10 години план при строителството. Сградата е с 204 жилището и е на южния бряг на Темза.

Еднакво ли взема решение съдът делата за срутване на двете здания в ловното стопанство до язовира?

Според общинарите от Гринуич, жилищната постройка наподобява по-скоро на скачени транспортни контейнери.  Крилата ѝ - едно от които на 23-ия етаж, тук-там надвишават избраното им строително леке или са трансформирали посоката си. Изчезнали са живописни елементи като остъклена окачена фасада, покривни градини и детски площадки. Прозорците са по-малки, балконите също, а до тях водят стъпъла, отсъстващи в плана. Вместо да е под земята, паркингът е заел мястото за зелени площи, с други думи -  общо 26 огромни отклонения от утвърдената строителна документи.

То беше открито предходната година

С подхванатите промени постройката в действителност е противозаконна, защото в този тип няма утвърждение и не би го получила, споделят общинарите. Общинският съвет счита, че единственият рационален метод за отстраняването на вредите, породени на образа на квартала  от измененията по време на стоителството е постройката да бъде " изцяло разрушена и земята да бъде възобновена в предходното й положение ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР