Приматът на националната конституция над международното право не е уникална

...
Приматът на националната конституция над международното право не е уникална
Коментари Харесай

Лавров: Приматът на руската конституция над международното право не е уникална ситуация

Приматът на националната конституция над интернационалното право не е неповторима обстановка и работи в доста западни страни . Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров, отговаряйки на въпрос какво ще се промени за Русия вследствие на препоръчаните от съветския президент Владимир Путин промени в главния закон във връзка с целта му пред интернационалните контракти, оповестява ТАСС.
 Путин желае референдум за промени в конституцията, която да е над интернационалното право
Путин желае референдум за промени в конституцията, която да е над интернационалното право

Референдумът може да се организира още през тази година

" У нас и в този момент има тълкувателно решение на конституционния съд за това, че конституцията е предпочитана правна норма ", уточни той, допълвайки: " Това не е някаква неповторима обстановка, сходни правни правила работят и в западните страни, по-конкретно в Германия и Англия. Съединени американски щати просто споделят, че интернационалното право е девета дупка на кавала, и те се отнасят към него по този начин и на процедура. "

" Обръщам внимание на обстоятелството, че интернационалните отговорности за дадена страна пораждат с утвърждението на тези или тези договорености ", продължи Лавров и уточни: " Ратификацията се формализира от федералния закон. Законите би трябвало да подхождат на конституцията. Тук не може да има несъгласие. Всички наши отговорности, под които непринудено се подписваме, които са утвърдени от нашия парламент и стават част от нашата законодателна рамка - ние ги изпълняваме всички. "
 Референдумът за поправките в конституцията на Русия - до 1 май
Референдумът за поправките в конституцията на Русия - до 1 май

След като през вчерашния ден Владимир Путин предложи ремонти в главния закон

Руският първи посланик добави, че " когато интернационалната спогодба към този момент е придобила подобен статут, откакто е била утвърдена от всички страни и е станала обвързваща за тях, тя, несъмнено, би трябвало да бъде изпълнявана... Главната неволя е, че с интернационалното право в този момент се отнасят доста неприятно и свободно, изключително нашите американски сътрудници ".

В същото време съветският външен министър отбелязал, че интернационалното право нормално изостава от интернационалния живот. " Международното право би трябвало да бъде завършено, в съгласие, с цел да бъде фактически дейно, то би трябвало да бъде универсално задоволително ", продължи той и добави: " Като предписание това са конвенции, които са предмет на продължителни, от време на време многогодишни договаряния, по-късно те се подписват, ратифицират. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР