Примата на българската естрада Лили Иванова създаде фондация Лили Иванова,

...
Примата на българската естрада Лили Иванова създаде фондация Лили Иванова,
Коментари Харесай

Лили Иванова създаде фондация за съхраняване на огромното си творчество

Примата на българската сцена Лили Иванова сътвори фондация " Лили Иванова ", чиято цел е " разпространение достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище ".

Лили Иванова, която постоянно е казвала, че принадлежи на своята аудитория, от дълго време обмисля по какъв начин да бъде съхранено и след нея голямото ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко генерации българи.

Тя показва и книгата си „ Лили Иванова. Моят персонален дневник “

Затова във фокуса на активността на нейната фондация първостепенно ще бъде запазване на творчеството на Лили Иванова и запазване на името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета.

Мисията на живота на " Пеещото сърце на България ", както поетът Стефан Цанев назовава Лили Иванова, постоянно е била да подарява обич, да възпява любовта, да основава креативен и естетически категории, образец за нацията. 

„ Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш “, споделя певицата

Фондацията на Лили Иванова ще подчертава точно върху разпространение и разпространяване на това голямо и скъпо творчество, като неотменна част от българската културна съкровищница, в това число и след нейната кончина, посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители.

В дългогодишната си кариера Лили Иванова ни смайва с нейния непреклонен дух и непрестанен блян да се движи единствено напред и нагоре, следвайки международни професионални стандарти.

Примата има стратегия за живота си, в това число за времето, когато няма да е на тази Земя

Затова в бъдещата си активност фондация " Лили Иванова " ще следва нейния път. Ще провежда всевъзможни събития и действия от културен темперамент - концерти, съоръжения, изложения. Ще изготвя документални, рекламни или художествени филми. Ще издава книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, трансформирала се в икона.

Само по този начин името ѝ ще живее в сърцата и на бъдещите генерации като образец на певчески и житейски феномен, предан на публиката и на музиката.

Примата и екипът й към този момент обръщат взор към идващия концерт

В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ стратегия, включваща както нови песни, по този начин и шлагери с нови, модерни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

За да извърши задачите си, фондация " Лили Иванова " ще създава и осъществя както лични планове, по този начин и ще взе участие в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Цялото си завещание певицата трансферира на фондацията. В отговорностите на ѝ влиза " запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други ".

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство. С този собствен акт огромната певица завещава на най-голямата си обич - публиката, цялото си благосъстояние - творчеството и всички активи от него.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР