Приложенията за навигация като Google Maps работят по предназначение само

...
Приложенията за навигация като Google Maps работят по предназначение само
Коментари Харесай

Как да калибрирате Google Maps, за да бъде по-точен

Приложенията за навигация като Гугъл Maps работят по предопределение единствено в случай че устройството, което употребявате, прави едно главно нещо добре: дефинира тъкмо местоположението на потребителя.

Ако приложението за навигация не може да ви локализира тъкмо, това може да докара до доста неприятни проблеми с навигацията и посоката.

Ако имате проблеми с местоположението на смарт телефоните си, има метод за калибриране на приложението, който е доста елементарен за осъществяване. Калибрирането е доста по-лесно да се направи на смарт телефон с Android, само че за потребителите на iPhone също има решение.

Калибриране на Гугъл Maps

Процесът е извънредно елементарен, както изясняват от Tom’s Guide. Първият способ включва отваряне на приложението и изчакване Gоogle Maps да ви локализирате. Трябва да видите позицията си на картата, съгласно Гугъл Maps (синята точка). Тя би трябвало да се появи съвсем незабавно.

Сега докоснете точката и пред вас ще се отвори меню с варианти. След това изберете „ Калибриране/Calibrate “.

Преди това обаче би трябвало да сте задействали опцията „ Калибриране на компас “ в Поверителност и сигурност -> Услуги с местонахождение -> Системни услуги “.

Важно за iPhone потребителите: не можете да вършиме това на закрито. Трябва да извършите калибрирането на открито, с цел да може Гугъл Maps да прегледа заобикалящата ви среда.

Начин за калибриране единствено за Android смарт телефони

Следващият способ работи единствено за Android. Вместо Live View този способ за калибриране на Гугъл Maps употребява компаса на устройството ви. На екрана ще видите бутон Use Compass (Използвай компас), който можете да натиснете.

След като го извършите, ще видите анимационен екран, който ви приканва да извършите осмица, като накланяте и движите устройството си. Това е всичко.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР