Приложенията на американската компания Facebook - социалната мрежа Facebook, Instagram

...
Приложенията на американската компания Facebook - социалната мрежа Facebook, Instagram
Коментари Харесай

Пореден удар срещу Huawei: Новите устройства на компанията няма да имат инсталирани приложенията на Facebook

Приложенията на американската компания Фейсбук - обществената мрежа Фейсбук, Instagram и WhatsApp - към този момент няма да бъдат авансово заложени за смарт телефоните, които са създадени от китайската корпорация Huawei, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Потребителите, които към този момент имат телефони на Huawei, ще могат да употребяват приложенията и да ги актуализират. При новозакупените смарт телефони Huawei стратегиите Фейсбук, Instagram и WhatsApp няма да са част от комплекта. Потребителите, закупили нови устройства на компанията, ще имат опцията да изтеглят приложенията от Гугъл Play Store, само че в случай че наложените от Гугъл ограничавания против Huawei останат в действие, тази опция също ще бъде сложена под въпрос.

Днес управлението на американската корпорация Гугъл предизвести администрацията на прeзидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за рисковете за националната сигурност, които могат да набъбнат, в случай че ограничаващите ограничения против Huawei не бъдат анулирани. Това заяви през днешния ден в. " Файненшъл таймс ", представен от ТАСС, позовавaйки се на три източника.

Министерство на търговията на Съединени американски щати сложи на 17 май Huawei в черния лист на страните, които заплашват националната сигурност. След това Гугъл спря достъпа на Huawei до актуализирането на операционната система Android. По-късно Гугъл съобщи, че обновяването за устройствата на Huawei ще бъде налично 90 дни в сходство с краткотрайния лиценз, публикуван на 20 май от управляващите в Съединени американски щати.

Основният проблем на Гугъл е опцията китайската компания да създаде лична версия за програмно застраховане. Това ще направи Android по-уязвим към хакерски офанзиви, показва изданието.

" Според Гугъл прекратяването на съдействието с Huawei е рисково за Съединени американски щати поради вероятността от основаване на две операционни системи Android: оригинал и копие ", цитира вестникът думите на източника.

Китай и Съединени американски щати водиха договаряния няколко месеца за контролиране на комерсиалните разногласия. Последният кръг от тези съвещания беше през май във Вашингтон, по-късно обаче диалозите изпаднаха в задънена улица.

От 10 май бяха увеличени американските мита за китайски артикули на стойност 200 милиарда $ от 10 до 25 %. Властите в Китай вкараха от 1 юни ответни мита за над 5000 американски артикули за общата сума от 60 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР