Приложенията Фейсбук и Инстаграм могат спрат да функционират на територията

...
Приложенията Фейсбук и Инстаграм могат спрат да функционират на територията
Коментари Харесай

Зукърбърг спира Фейсбук и Инстаграм за Европа?

Приложенията Facebook и Инстаграм могат спрат да действат на територията на Европа, в случай че „ Мета “ (компанията майка) не получи позволение за прехвърлянето, съхраняването и обработването на данните на европейските консуматори на сървърите си в Съединени американски щати. Това предизвести притежателят на техногиганта Марк Зукърбърг в годишния доклад на компанията, представен от изданието Cityam. Именно обмяната на данни сред страните е от основно значение за даването на услугите на обществената мрежа.

Междувременно Европейски Съюз и Съединени американски щати оповестиха, че работят върху нов контракт, който да подсигурява сигурността на обмяната на данни, откакто Европейския съд анулира остарялата правна рамка, наречена Privacy Shield, поради нарушавания точно при отбраната на данните.

Ключовият проблем за „ Мета “ е, че трансатлантическата обмяна на данни се контролира от сходни съглашения, а актуалните контракти сега са подложени на непоколебим надзор в Европейски Съюз.

„ Мета “ предизвестява “, че в случай че не бъде призната нова правна рамка, компанията евентуално няма да може да предложи най-важните си услуги на територията на Европейски Съюз.

Преди няколко дни стана ясно, че "Фейсбук " губи ежедневни консуматори за първи път в своята 18-годишна история, а съгласно Марк Зукърбърг това е породено от взрива на приложението “Тик-Ток”.

Финансовият доклад, който беше оповестен в сряда, срина акциите на компанията с цели 20%. Това заличи Щатски долар 200млрд. от общата стойност на “Мета” на фондовата борса и провокира разтърсване в персоналните финанси на Зукърбърг, който се раздели с Щатски долар 29 милиарда в рамките дневно.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР