Приложението за видеосподеляне TikTok ще бъде забранено в Афганистан като

...
Приложението за видеосподеляне TikTok ще бъде забранено в Афганистан като
Коментари Харесай

Талибаните забраняват TikTok, защото подвеждал младото поколение

Приложението за видеосподеляне TikTok ще бъде неразрешено в Афганистан като част от нова морална политика на ръководещите талибани. Това заяви представител на бойната формация. 

По думите му необятно употребяваното приложение " подвежда по-младото потомство ". Решението е взето по време на съвещание на кабинета в сряда. Това е първият случай, в който талибаните забраняват приложение, откогато взеха властта в страната предходната година. 

TikTok е известна обществена платформа - благосъстоятелност на китайската софтуерна компания ByteDance. През 2020 година тя беше блокирана и в Индия. Опити за възбрана имаше и от американска страна, когато 45-ят президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира приложението като опасност за националната сигурност заради китайския му генезис. Опитите на Тръмп обаче се провалиха.

Освен TikTok ръководещите са решили да блокират и известната южнокорейска игра " Battlegrounds ", а на телевизионните канали в страната ще им е неразрешено да излъчват това, което те назовават -   " аморално наличие ".

 

Inamullah Samangani, deputy spokesman of the Islamic Emirate, said that in a cabinet mtg the Ministry of Communications was ordered to block access to the Player Unknown`s Battlegrounds game and the application, which " misleads the younger generation. "
— Azhar Uddin (@azharqureshi93)
Решението идва на фона на надалеч по-сериозни проблеми в страната. Преди дни детонации в Афганистан убиха минимум 10 души в джамия и раниха десетки други. Беше обявено и за голям брой детонации в квартал в столицата Кабул, ориентирани към учебни заведения и просветителни институции. Междувременно в страната броят на  гладуващите хора се усилва, сочат данни на Организация на обединените нации.

Проучване от 2019 година, извършено от Фондация Азия, сочи, че единствено 14,4% от афганистанците употребяват интернет като източник на информация. Сред 29,7% от имащите достъп до интернет, най-честите действия в онлайн пространството включват Фейсбук и други обществени медии. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР