Приложението Кликни, за да се молиш се подновява, съобщи Ватиканът,

...
Приложението Кликни, за да се молиш се подновява, съобщи Ватиканът,
Коментари Харесай

Ватиканът възобновява приложението Кликни, за да се молиш

Приложението " Кликни, с цел да се молиш " се възобновява, заяви Ватиканът, позволявайки на повече вярващи католици да " свържат молитвата си със света ".

Новата версия е пусната във връзка откриването на Синода - международна асамблея на водачите на Католическата черква на тематика " Общение, присъединяване и задача ", която се чака да продължи до 2023 година

Откакто се появи за първи път през 2016 година, приложението за обществени мрежи е изтеглено от над 2,5 милиона души, като предлага ежедневни молебствия и послания от папата, като в същото време разрешава на потребителите да изпращат молебствия на други хора.

" Кликни, с цел да се молиш 2.0 " ще бъде пуснато на 1 ноември след тестов интервал на бета консуматори, състоящи се от монаси и монахини от манастири по целия свят, оповестиха от Ватикана.

Новата версия - налична на седем езика, предлага повече индивидуализация, като разрешава на потребителите да задават дневен ред за обмисляне на молитвите, дава по-задълбочена информация за съответни молебствия, а също и връзки към утвърдени от Ватикана външни начинания като Tweeting with God.

" Идеята е да можем да го използваме (новото приложение) и да дадем инструмент на хората да се молят, да бъдат в общение ", съобщи пред Агенция Франс Прес монсеньор Лусио Руис, секретар на Дикастерията за връзка, която следи цялата информационна мрежа на Светия трон.

Запитан дали приложението е пуснато, с цел да се противодейства на намаляващата посещаемост на църквите на Запад, той отговори, че то " не е сурогат на нещо ".

" Това е схващане на културата, четене и слушане, с цел да забележим къде се намираме, с цел да можем да бъдем там ", сподели Руис. " Защото там, където са хората, би трябвало да бъде и Църквата. "

Във вторник на страницата на общността на приложението бяха изброени голям брой молебствия от целия свят със заглавия като " Моля, молете се за щерка ми ", " Молитва за болната ми майка " и даже една " за моята кариера ".

След като сътвори профил, потребителят може да провежда дневния си ред за молитва, като избира наличие и задава вести и напомняния за молитва денем.

" С Исус сутринта - Започнете деня си ", гласи надписът в приложението за утринната молитва, до момента в който вечерната молитва е под заглавието " Съзерцавай и почивай ".

Освен обществените мрежи Ватиканът разполага с голям брой обичайни медийни запаси за разпространяване на посланието на Църквата до 1,3 милиарда католици по света, в това число формалния уеб страница на Светия трон, ежедневник и радио.

В Гугъл Play Store множеството консуматори дадоха на приложението пет звезди, макар че някои от тях показаха проблеми, изключително нуждата от неведнъж влизане в системата.

84-годишният папа Франциск не е непознат на обществените мрежи - той има цели 19 милиона почитатели в Туитър и 8,3 милиона в Инстаграм, както и висока приемливост към селфитата, и е признавал, че обществените мрежи могат да бъдат " опция за поощряване на срещата с другите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР