Приложението бе номинирано за наградата на ООН сред топ 390

...
Приложението бе номинирано за наградата на ООН сред топ 390
Коментари Харесай

Българи създадоха мобилно приложение за защита на деца в онлайн среда

Приложението бе номинирано за премията на Организация на обединените нации измежду топ 390 приложения, които памагат на света да върви напред. Отличено е и като обществена иновация за 2017 година в Националния конкурс " Иновативно дружество на годината ".

 Деян Благоев - програмист: Ето образец какво е предписание детето в днешния ден - дали е гледало интернет, дали е снимало.
Лесно за приложимост, гратис на територията на България. Мобилно приложение, което децата няма да харесат, само че възрастните си коства да употребяват.
Деян Благоев - програмист: Може да блокираме даже фотоапарата на телефона, както и фотосите да си гледа и есемесите, да праща, всичко, което е в апарата може да се блокира.
Знаеш ли какво прави детето ти в интернет?

Чрез приложението родителят има надзор над телефона или таблета му. Подходящо е за деца до 12 години. Идеята на разработчиците е да предпазят децата от неуместно наличие и да ограничи часовете пред екрана на телефона или таблета.
Деян Благоев: Тук таме има някои деца, които ни пишат, че са доста недоволни и доста ни ненавиждат, само че в последна сметка това е част от играта, няма по какъв начин.
У нас програмата е сваляна над 10 000 пъти, в други страни над 80 000.
Деян Благоев: То авансово споделя през днешния ден от 10-12 нямаш право да играеш и в същото време, в случай че детето се опита да играе, няма да му се получи, устройството му споделя " Забранено ти е ", " Опитай по-късно ".
Най-накрая поколението Z ще има време да поддържа връзка с поколението У. Търсен резултат от основателите, които не предлагат безплатната стратегия да се употребява при тинейджъри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР