Приложение, които използва програмен код, но и изкуствен интелект, с

...
Приложение, които използва програмен код, но и изкуствен интелект, с
Коментари Харесай

Разработиха приложение за пробване на дрехи от онлайн магазини от вкъщи

Приложение, които употребява програмен код, само че и изкуствен интелект, с което потребителите могат отдалечено да „ тестват “ облекло от електронни магазини, са създали възпитаници от учебните заведения „ Апостол Павел “ в гръцкия град Солун в границите на състезанието „ Ученическо виртуално дружество “ на „ Джуниър Ачийвмънт Гърция “, заяви АНА-МПА.

Потребителят вкарва в приложението, наречено „ Fashion Lab “, своя фотография, както и растежа и тежестта си, и може да види на екрана си облекла от разнообразни магазини, които пасват на фигурата му.

„ Първоначалната концепция беше да помогнем на хора, които имат двигателни проблеми и не могат да посетят магазин, с цел да тестват облекла “, споделя Матеос Дамулакис. Той и Макрина Кумениду са учителите, които са следили работата на учениците по плана.

Освен помощ на лица със специфични потребности приложението предлага улеснение за всички консуматори, които към този момент няма да имат потребност да обикалят магазините и там да пробват облекла. Това ще насърчи още повече електронните продажби, тъй като сега мнозина заобикалят да пазарят облекло онлайн, тъй като не знаят дали облеклата ще им станат.

„ Когато започнахме, си казахме, че желаеме да създадем приложение, в което потребителят ще влиза, ще избира дадена дреха, ще я „ опитва “, като приложението ще му създава аватар и той ще се вижда по какъв начин дрехата стои върху него “, споделя Дамулакис.

След обширно изследване в интернет групата се въодушевила от опита на някои задгранични компании за облекло, които стартират сходни приложения, които употребяват изкуствен интелект.

Освен облекла в стандартна форма потребителят може да закупи по този метод и виртуални. Това са цифрови триизмерни облекла, които се създават без плат, а единствено с пиксели, и се употребяват за фотоси в обществените мрежи, само че и с цел да показват детайлно характерностите на обещано облекло, написа Българска телеграфна агенция. 

„ Виртуалните облекла, които също така са потребни за околната среда и за ограничението на отпадъците, може още и да не са пристигнали в Гърция, само че ние работим по този метод в този момент и чакаме бъдещето да пристигна в страната ни “, съобщи Дамулакис.

Програмният код е бил възложен на учениците от откривател в Солунския университет „ Аристотел “, след което те са го преработили и са основали модел на аватар, който сменя облеклата си. След това те са показали приложението си на неотдавнашния Солунски училищен търговски панаир 2023.

В групата от 20 деца, създала приложението, вземат участие възпитаници от Трети прогимназиален до Втори гимназиален клас. Те приканват публиката да гласоподава за „ Fashion Lab “ на платформата jagreece.org/promovoting/, която ще е отворена до 30 април, за премията „ Public Choice Award “.

От 2005 година „ Джуниър Ачийвмънт Гърция “ дава опция на възпитаници от прогимназиалния и гимназиалния курс да изследват ползите си, да научат по какъв начин се развива трудовият пазар и какви са главните стадии от основаването на едно дружество, както и да се научат да работят в екип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР