Прилежните домакини застилат всяка сутрин леглата с покривало и наистина,

...
Прилежните домакини застилат всяка сутрин леглата с покривало и наистина,
Коментари Харесай

Внимание! Всички имаме този навик в леглото, но е коварно опасен за здравето ни!

Прилежните домакини застилат всяка заран леглата с було и в действителност, по този начин е по-естетично, основава възприятие за ред в стаята. Само че този табиет може да таи подла заплаха за здравето. Това настояват две експертни групи учени от Англия, които, без значение една от друга, провели проучване за застилането на леглата, написа noviteroditeli.bg.
В единият случай с проучването на казуса се занимавали сътрудници на Университета Кингстън. Те разясняват, че след пробуждане леглото би трябвало да се проветри, с цел да се обеззарази от микроорганизми и акари. А те, акарите, живеят в леглата на хората, без значение от чистоплътността, написа medikforum.ru, като се базира на учените.

Българин пребори рака с биомагнитна терапия и диета
„ В застланото легло оцеляват над милион и половина акари. Тези инсекти се хранят с кожни люспици. Влажната, топла среда, която се образува при покриването с одеало, става много удобна за техния напредък и размножаване. “
Но специалистите означават и че акарите реагират на външни фактори, да вземем за пример, под действието на директни слънчеви лъчи те стартират да умират. Затова, ставайки от леглото, най-добре да изнесете чаршафите на слънце или да ги оставите пред отворен прозорец.
Обикновеното проветряване на леглото е по-ефективно от почистването с химически препарати и прахосмукачка, декларират откривателите. Те настояват, че акарите могат да предизвикат доста здравословни проблеми и по-специално: алергични реакции, бронхиална астма, екзема, дерматит.

Тези 9 неща са във всеки дом, а носят огромно злощастие, отървете се от тях
За второто проучване споделя в детайли The Daily Mail. Авторите на този опит също са се убедили, че в леглата на доста хора се съдържат евентуално рискови микроорганизми.
В покритите кревати с изключение на акари били открити плесени, гъбички и бактерии.
„ Особено доста на брой са те в креватите на хора, които обичат да ядат в леглото. Остатъците от храна са прелестна почва за размножаване на живи форми, изключително, в случай че са в топла и влажна среда. Продуктите от жизнеспособността на тези биологични организми провокира конюнктивит, ринит и многочислени кожни проблеми “, предизвестяват учените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР