Прилагането за изисквания за зелен сертификат по желание фактически е

...
Прилагането за изисквания за зелен сертификат по желание фактически е
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Мерките фактически отпадат от четвъртък

" Прилагането за условия за зелен документ по избор в действителност е равно на неприлагане. Той и в този момент изключително доста към този момент не се ползва. Така че не виждам тук стадиите. “ Това съобщи пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, консултант на предходния здравен министър Стойчо Кацаров.

Някои неща съгласно Кожухарова не са доста разумни - да вземем за пример анонсът, че ограниченията окончателно отпадат от 20 март, само че в действителност отпадането им стартира от 24 февруари.

В последния месец виждаме, че ролята на зелените документи става все по-малка и по-малка, сподели проф. Кожухарова в предаването " Преди всички “.

Нещата потеглиха на добре след 1 февруари, когато беше върхът на заболеваемостта при тази вълна. От 1 февруари понижава броят на инфектираните. Утихването на вълната е реалност, означи Кожухарова.

При въвеждането му документът е обезпечил към два месеца устойчиво равнище на имунизация, само че от началото на февруари броят на поставяните ваксини понижава, разясни тя.

" Не мисля, че имаме доста шансове оттук насетне да подвигаме равнището на имунизация. Към момента при всички старания, положени от всички държавни управления, сме достигнали публично равнище на имунизация съвсем 30%, малко под 30% - хора със приключен имунизационен курс. “

По-обезпокоително съгласно епидемиолога е, че измежду най-засегнатите от ковид хора – тези над 60 години, които са и с съпътстващи болести, единствено 37,5% са със приключен имунизационен курс, а едвам 18,8 на 100 - с бустерна доза.

Вземането на такива значими решения постоянно е политическо и е редно по този начин да бъде, посочи Мира Кожухарова, запитана здравно или политическо е решението за премахването на зеления документ и за поетапното отпадане на ограничаващите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР