Приключвайки месеци на преговори, правителството на САЩ одобри в петък

...
Приключвайки месеци на преговори, правителството на САЩ одобри в петък
Коментари Харесай

САЩ одобряват продажбата на бойни самолети F-16 на Турция, след като Анкара ратифицира кандидатурата на Швеция за НАТО

Приключвайки месеци на договаряния, държавното управление на Съединени американски щати утвърди в петък договорка за 23 милиарда $ за продажба на бойни самолети F-16 на Турция, откакто Анкара ратифицира участието на Швеция в НАТО, заяви Държавният департамент.

Както се изисква от законодателството на Съединени американски щати, Държавният департамент уведоми Конгреса за съглашението, както и за обособена продажба на 40 F-35 на Гърция на стойност 8,6 милиарда $.

Турция ще получи 40 нови F-16 и надстройки до 79 от самолетите в съществуващия си флот, сподели Държавният департамент в известие за вести.

Съединените щати не дадоха зелена светлина на договорката, до момента в който инструментите за ратификация на участието на Швеция от Турция не дойдоха във Вашингтон, сподели американски чиновник, наблягайки извънредно сензитивната естеството на договарянията.

Всички принадлежности за ратификация би трябвало да бъдат подадени в столицата на Съединени американски щати - град, който генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР