Приключващото мандата си правителство на бразилския президент Жаир Болсонаро отмени

...
Приключващото мандата си правителство на бразилския президент Жаир Болсонаро отмени
Коментари Харесай

Бразилия отмени забрана за влизане на венецуелски висши длъжностни лица на нейна територия

Приключващото мандата си държавно управление на бразилския президент Жаир Болсонаро анулира възбрана за влизане в страната на венецуелски висши длъжностни лица, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден решение в Официалния вестник на Бразилия.

Забраната не позволяваше на венецуелския президент Николас Мадуро да одобри покана да участва на встъпването в служба в неделя на новоизбрания бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва. На церемонията се планува да участват 19 държавни глави.

Забраната беше наложена през 2019 година След идването на власт на Болсонаро, който е идеологически съперник на Мадуро, Бразилия приключи контактите с държавното управление в Каракас и неговите дипломатически представители. Бразилия, която призна за държавен глава на Венецуела опозиционния водач Хуан Гуайдо, разгласи през 2020 година, че прекратява работата на своите задгранични представителства във Венецуела и отзовава техните сътрудници. Бъдещото бразилско държавно управление сподели, че има намерение да възвърне дипломатическите връзки с Венецуела от началото на 2023 година, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР