Приключващата администрация на Доналд Тръмп планира да затвори двете останали

...
Приключващата администрация на Доналд Тръмп планира да затвори двете останали
Коментари Харесай

САЩ затварят последните си консулства в Русия

Приключващата администрация на Доналд Тръмп възнамерява да затвори двете останали консулства на Съединени американски щати в Русия, оповестиха международните организации.
Съединени американски щати ще затворят консулството си в далечния източен град Владивосток и ще преустановят интервенциите на своя офис в Екатеринбург, прецизира CNN, базирайки се на писмо, изпратено до Конгреса от Държавния департамент. Този ход идва в отговор на настоящите кадрови провокации пред американската задача в Русия след наложеното от Руската федерация през 2017 година ограничаване на личния състав на задачата на Съединени американски щати и произлизащата от това невъзможност пред Русия поради дипломатическите визи “, се прецизира още в писмото.
 Москва: Няма учредения за изгонването на съветски посланик от София Москва: Няма учредения за изгонването на съветски посланик от София
Русия може да предприеме реципрочни ограничения, откакто Министерството на външните работи на България разгласи за личност нон грата посланик...
Съобщава се, че 10 дипломати, назначени в консулствата, ще бъдат преместени в посолството на Съединени американски щати в Москва, до момента в който 33 локални чиновници ще останат без работа. 
Закриването ще остави посолството в Москва като последната дипломатическа задача на Съединени американски щати в Русия.

Засега остава неразбираемо дали двете консулства ще затворят порти преди 20 януари, когато новоизбраният президент Байдън ще встъпи в служба. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР