Приключва един управленски мандат, който се радваше на парламентарен комфорт.

...
Приключва един управленски мандат, който се радваше на парламентарен комфорт.
Коментари Харесай

Михаил Миков: Текат процеси на разделение и противопоставяне в БСП

Приключва един управнически мандат, който се радваше на парламентарен комфорт. Това сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

Според него мандатът на държавното управление на ГЕРБ завършва " с малко мъгла във връзка с конфигурацията на идващия парламент ", защото социологическите проучвания не приказват за ясна опция на настоящето ръководство. С това явно Миков загатна за незадоволително сполучливата роля на социалистите в този парламент. Въпреки декларациите за нови политики, огромният недостиг, съгласно него, остава точно " в смяната на политиките ".

Миков очерта главните особености на процесите, които протичат в Българска социалистическа партия сега. Той е на мнение, че партията безапелационно потегля срещу демократични правила, свързани с цялата ѝ вековна история. Това си изказване той поддържа с образци от локалните партийни организации в страната отвън обстоятелството на изключването на Георги Гергов от пловдивската организация. Правят се игрички по места, с цел да се обезпечи подобаващия човек.

" Гергов беше изключен поради изказване ", сподели Миков.

Покрай шума към Гергов са били отстранени или се попречва избора по места на други членове на Националния съвет. Българска социалистическа партия не се очиства от " гербаджиите " в своите редици, а това са операции, с които си служат пуснатите да приказват по медиите от името на
управлението, уверен е Миков.

Върви развой на концентрация на партия, на отделяне на националното управление от локалните организации. Текат процеси на разделяне и опълчване в партията.

Михаил Миков даде добра оценка на ролята Президента. " Президентът Радев се утвърди като независим политик ", сподели той и акцентира, че тече опит от страна на управлението на Българска социалистическа партия да понижи неговия престиж.

Що се отнася до идните парламентарни избори и желаните промени в закона Миков счита, че говоренето по изборното законодателство е закъсняло. Такива промени е можело да се дискутират по-рано, преди лятната сесия на Народното събрание.

След изборите на 4 април Миков чака комплицирана настройка за конструирането на идващото ръководство на страната и по-голяма фрагментация на Народното събрание - обстановка, в която " мъчно ще може да се наложи на обществото лява политика ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР