Приключиха разговорите на номинирания за премиер от професор Николай Габровски

...
Приключиха разговорите на номинирания за премиер от професор Николай Габровски
Коментари Харесай

Разговорите с проф. Габровски: Кой се отзова и кой отказа?


Приключиха диалозите на номинирания за министър председател от професор Николай Габровски с парламентарните партии. Той организира срещи с всички партии, които се отзоваха -,, „ " и „ “. Две от тях отхвърлиха – „ “ и „ “.

и „ " оповестиха, че няма да го поддържат. На днешната среща с проф. Габровски сподели, че ще избере екип от експерти, а от партията споделиха, че са подготвени на нови диалози. В предаването „ Лице в лице " сподели, че съставът на кабинет е извънреден избор на проф. Габровски.

Още щом взе мандата „ “, споделиха, че нито ще поддържат съперниците си, нито ще беседват с тях.

„ Хубаво е всички ясно да кажат дали биха подкрепили държавно управление на, или не. Не би трябвало да се заиграват с кворума. Рискът някой да не се появи и действително да падне кворумът би било скрита поддръжка “, сподели, съпредседател на Политическа партия.

И „ “ не отидоха поради непреодолими разлики като въвеждането на еврото и изпращането на оръжия за Украйна. Ще бъдат обаче в зала, когато кабинетът се гласоподава.

Председателят на парламентарната група на, сподели писмата с отвод за диалог на двете партии и написа: „ Две парламентарни групи отхвърлиха даже среща. Коалиция ППВ – предварителен парламентарен избор “.

Днес бяха единствените, които се отзоваха.

„ Желанието е да изградим екип от експерти, хора без ярка политическа багра, които да преведат България през тези сериозни последващи месеци “, сподели проф, Николай Габровски, претендент на -СДС за министър-председател.

„ На политическия терен би трябвало да се търси нормалността. Вие сте прав, че ярките партийни фигури, без значение какви специалисти са, биха затруднили прехода към тази нормалност “, сподели Мустафа Карадайъ, ръководител на.

От увериха, че няма да има разнопосочно гласоподаване в залата. „ “ пък желаеха да няма процедурни хватки при гласуването на кабинет.

„ Моят апел е всеки политически водач на парламентарно показана партия, преди внасянето на състав на кабинета в пленарна зала, ясно да изясни какъв брой души ще участват. И в случай че ще отсъства някой – да се каже за какво “, сподели, съпредседател на Демократична България.

От „ “ са на мнение, че би трябвало непоклатимост на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР