Приключи вторият национален протест на пътностроителните фирми пред парламента. Вземете единственото

...
Приключи вторият национален протест на пътностроителните фирми пред парламента.
Вземете единственото
Коментари Харесай

Пътните строители излязоха на втори национален протест


Приключи вторият народен митинг на пътностроителните компании пред Народното събрание.

" Вземете единственото вярно решение в поддръжка за пътния отрасъл и на милионите българи, които употребяват републиканската пътна мрежа ", обърна се към депутатите ръководителят на Управителния съвет на Българската браншова камара " Пътища " Стефан Чайков и разгласи завършек на митинга за през днешния ден.

Искам да предупредя народните представители, че в случай че не вземат вярното решение, ще се върнем повече и по-силни, съобщи Чайков пред протестиращите в дъжда служащи от пътностроителния отрасъл.

Пред публицисти Чайков посочи, че в случай че през днешния ден Народното събрание не одобри плана на решение по проблема с разплащането на пътностроителните компании, браншът ще премине от идната седмица към безсрочни протестни дейности. От сряда - палаткови лагери, затваряне на значими кръстовища, добави Чайков.

Въпреки проливния дъжд в София, служащите се събраха в 9.00 ч. на митинг пред постройката на Народното събрание. Към митинга се причисли и пътностроителна техника, както и коли на автоинструктори, които блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител ". По-късно хората се насочиха в протестно шествие към постройката на Министерския съвет, където ръководителят на браншовата камара подсети за персоналното заричане на премиера, че междуведомствената комисия ще приключи в период своята работа и след прекосяване на процедурите през Народното събрание, според днешното проекторешение, което се разисква в Народното събрание, компаниите ще могат да получат и останалата част от парите си.

" След малко ще се върнем назад пред Народно събрание, с цел да продължим да поддържаме народните представители в тяхното предпочитание да обезпечат безвредни условия за пътешестване и се надяваме дейностите на държавната администрация да не доведат до това още веднъж да си приказваме през мегафоните, вместо да водим естествен институционален разговор ", сподели по-рано през днешния ден Чайков по време на митинга пред Министерския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Протести имаше и в страната, като бяха блокирани редица основни прави. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР