Приключи срокът за пренареждания в списъците на новите евродепутати, които

...
Приключи срокът за пренареждания в списъците на новите евродепутати, които
Коментари Харесай

Това са новите български евродепутати

Приключи срокът за пренареждания в описите на новите евродепутати, които ще ни показват в Страсбург. Резултатите демонстрират повече познати лица, в сравнение с нови попълнения, съобщи.

ГЕРБ-СДС ще имат петима евродепутати. Лидерът им в листата Росен Желязков в сряда подаде заявление, че се отхвърля от мястото си и ще остане народен представител в Народното събрание. Така от партията влизат досегашните представители на групировката - Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Ева Майдел. Нов кадър е Илия Лазаров, който влиза от Съюз на демократичните сили.



Интересна е обстановката при Движение за права и свободи, където още веднъж влиза Илхан Кючюк. По информация на NOVA обаче ръководителят на партията Джевдет Чакъров се отхвърля от мястото си в европарламента. Евродепутат няма да бъде и Искра Михайлова, която е с дълготраен опит в Брюксел. Това значи, че на тяхно място могат да влязат Елена Йончева, която на тези избори по покана на Делян Пеевски се кандидатира от Движение за права и свободи и Танер Кабилов. Въпреки, че от ЦИК към момента публично не са оповестили имена, на уеб страницата на АЛДЕ тримата са записани като евродепутати от групата.



Голяма роля преференциите изиграват и при „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”. Най-много преференции събира първият в листата Никола Минчев. Интересното тук е, че Радан Кънев и Христо Петров съумяват да изпреварят втория и третия претендент и по този начин си печелят място в европарламента.



Най-много преференции общо пък събира Петър Волгин от „ Възраждане ”, който измества първия в листата на партията Станислав Стоянов. Но и двамата влизат. Третият от „ Възраждане ” е Рада Лайкова.



Българска социалистическа партия изпраща в Страсбург Кристиан Вигенин и Цветелина Пенкова.



ИТН има един евродепутат и това е Ивайло Вълчев.



Окончателният лист се чака до петък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР