Приключи срокът за кандидатстване по програма, финансирана от МОН, за

...
Приключи срокът за кандидатстване по програма, финансирана от МОН, за
Коментари Харесай

5 училища от община Берковица кандидатстваха за обновяване на спортните си бази

Приключи срокът за кандидатстване по стратегия, финансирана от МОН, за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения. 
5 учебни заведения от Община Берковица имат опция да получат финансиране от Министерството на образованието и науката за съвременни спортни бази, откакто в последната седмица няколко дирекции в Община Берковица активизираха ресурса си (специалисти, проектанти и техническа документи ) за кандидатстването. 
Един от целите в мандатната стратегия на кмета Радослав Найденов е рационализация на спортната инфраструктура в просветителните институции.
Основен ремонт на съществуващия физкултурен салон ще прави Трето Основно Училище “Иван Вазов ” в  Берковица. Нови спортни площадки ще построяват в Лесотехническа професионална гимназия, Второ ОУ “Христо Смирненски ”, Четвърто ОУ “Георги С. Раковски ” и ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " - село Замфирово.
 До 10 януари беше срокът, в който просветителните институции в Община Берковица подадоха своите планове по стратегия „ Изграждане и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински учебни заведения “ за интервала 2024 – 2026 г. 
Тя се осъществя в три модула: 
◾Модул 1 „ Проектиране и създаване на нови физкултурни салони “;
◾Модул 2 „ Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони “: 
Физкултурни салони, които са затворени или застрашени от затваряне - осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост, ремонт на покрив и вътрешен ремонт (подмяна на спортна настилка, замяна на ОВК, ВиК и/или електро-инсталациите, боядисване, ремонт на съблекални и/или санитарни възли, доставка на съоръжение и обзавеждане и др.);
◾Модул 3 „ Изграждане и главен ремонт на открити спортни площадки “.
Целта на програмата е възстановяване на спортната просвета и физическото образование в учебните заведения, посредством предприемането на ограничения, които да доведат до създаване, разширение и модернизиране на спортната база на учебните заведения и основаване на условия за пълноценното ѝ потребление за физическо образование и спорт от учениците, както за осъществяване на постоянните часове, по този начин и на действия отвън образователния проект.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР